Crystal Hotel: Een Futuristisch Toevluchtsoord in Shanghai

Een Meesterwerk van Jiaqiang Xu en Peilei Huang

Inleiding

De Crystal Hotel, ontworpen door Jiaqiang Xu en Peilei Huang, is een adembenemend hotel dat de grenzen van design, technologie en innovatie verlegt. Gelegen in het bruisende Shanghai, biedt dit hotel een unieke ervaring waarbij kunst, architectuur en lifestyle samenkomen. Met zijn futuristische uitstraling en verfijnde esthetiek is de Crystal Hotel een ware blikvanger in de stad.

De Inspiratie

Het ontwerp van de Crystal Hotel is geïnspireerd op het thema ruimte en de schittering van kristal. Het hele hotel weerspiegelt een verblindende visuele perceptie met behulp van rationele ontwerptechnieken. Door de relatie tussen mensen en ruimte vorm te geven, lijkt het alsof het hotel de Crystal Tower uit de ijstijd opnieuw tot leven brengt. De ontwerpers hebben geprobeerd om de complexe omgeving abstract en eenvoudig te maken, zodat functie en omgeving op ordelijke wijze volledig geïntegreerd kunnen worden.

Unieke Kenmerken

Het ontwerp van de Crystal Hotel maakt gebruik van lijnen en blokken om verschillende functionele ruimtes te creëren. De architectonische lijnen worden doorgetrokken naar elk detail van het hotel. Door het gebruik van natuurlijke materialen en het creëren van niveauverschillen ontstaat er een rustige en comfortabele sfeer, waardoor de drukte van de stad wordt verzacht.

Realisatietechnologie

Om het futuristische gevoel van de ruimte te benadrukken, zijn er metalen geometrische symbolen gebruikt op de gehele oppervlakte van het hotel. Hiermee wordt de oorspronkelijke driedimensionale schoonheid getoond in een eenvoudige vorm van segmentatie. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de natuur en hebben met behulp van eenvoudige methoden een comfortabele en vrije ruimte gecreëerd.

Specificaties

Het Crystal Hotel beslaat in totaal 8000 vierkante meter en biedt een scala aan faciliteiten en voorzieningen voor de gasten.

Interactie en Ervaring

Bij binnenkomst in het hotel wordt u direct omringd door groen, wat een onlosmakelijke band vormt met de reizigers die komen en gaan. De sprankelende en kristalheldere hoofdwand vermengt zich met een comfortabele frisheid, waardoor er een natuurlijke aantrekkingskracht ontstaat die nog meer schittert.

Locatie en Tijdlijn

Het project voor het Crystal Hotel begon in september 2019 en werd in juli 2020 voltooid in Shanghai. Het hotel bevindt zich in de Hongqiao Lvgu Plaza en is een perfecte mix van retro en innovatie.

Onderzoek en Uitdagingen

Het ontwerp van de Crystal Hotel is gebaseerd op het verlangen van stadsbewoners naar de natuur. Het biedt een plek waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en weer in contact kunnen komen met de natuur. Het ontwerp is een resultaat van uitgebreid onderzoek en creativiteit, waarbij verschillende elementen samenkomen om een harmonieuze en inspirerende omgeving te creëren.

Design Awards

Het Crystal Hotel heeft de prestigieuze Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Conclusie

Het Crystal Hotel is een meesterwerk van design en innovatie dat de grenzen verlegt van wat mogelijk is. Met zijn futuristische uitstraling, verfijnde esthetiek en aandacht voor detail biedt dit hotel een unieke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een onvergetelijk verblijf. Het is een oase van rust en schoonheid in het hart van Shanghai.

Afbeeldingen met dank aan Daqi Zhang, Crystal, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiaqiang Xu
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Daqi Zhang, Crystal, 2020. Image #2: Photographer Daqi Zhang, Crystal, 2020. Image #3: Photographer Daqi Zhang, Crystal, 2020. Image #4: Photographer Daqi Zhang, Crystal, 2020. Image #5: Photographer Daqi Zhang, Crystal, 2020.
Projectteamleden: Jiaqiang Xu Peilei Huang
Projectnaam: Crystal
Projectklant: Jiaqiang Xu


Crystal IMG #2
Crystal IMG #3
Crystal IMG #4
Crystal IMG #5
Crystal IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp