Anchor and Sail: Een Uniek Woonhuis met Een Oceaan Thema

Een Ontwerp van Jerry Hsu

Inleiding

In Kaohsiung, een stad met een strand, is Anchor & Sail het enige woonhuis dat oceaanthema's in de ruimte incorporeert. Dit unieke ontwerp is gemaakt door een gerenommeerd bouwbedrijf voor professionals die veel belang hechten aan sociaal contact en ontspanning. Het streven naar prominentie en elegantie komt duidelijk naar voren in de materialen, meubels, armaturen en kleurenschema's. Het symbolische vocabulaire van een cruiseschip wordt samengevoegd, waardoor diversiteit, variëteit en plezier aan het dagelijks leven worden toegevoegd, net als een groot schip dat klaar is om uit te varen naar een veelbelovende toekomst.

Wat Anchor & Sail uniek maakt, is hoe de beperkte ruimte van de oorspronkelijke slaapkamers is vergroot door wat ruimte van de gemeenschappelijke ruimte te "stelen" om de kasten van de drie slaapkamers te vergroten. Daarnaast worden er in de woon-eetkamer gebogen vormen gebruikt om de uitstekende delen in de ruimte te bedekken en te decoreren, waardoor ze minder opvallen en een zachte uitstraling ontstaat. Door middel van vindingrijkheid wordt een perfecte balans tussen toevoegingen en aftrekkingen bereikt.

Vergeleken met de opvallende gemeenschappelijke ruimte worden de slaapkamers aan beide zijden niet overschaduwd. Door zorgvuldige planning wordt er een zeer comfortabele lounge-omgeving gecreëerd. Hoewel de hoofdslaapkamer maar aan één kant natuurlijk licht heeft, wordt door het gebruik van een glazen scheidingswand voor de badkamer een open plattegrond gecreëerd, waardoor het oceaanthema wordt versterkt en natuurlijk licht de inloopkast aan de achterkant binnenkomt. Om de oceaanaesthetiek verder uit te breiden, worden er veel zachte rondingen gebruikt op de muren en het plafond, waardoor de ruimte vol zit met de ritmiek van de golvende oceaan. De twee secundaire slaapkamers aan de linkerkant hebben strakke lijnen en kleuren, wat zorgt voor een ontspannen sfeer. Elke kamer heeft een aparte badkamer en is dus volledig functioneel.

De open ruimte die de woonkamer en de eetkamer verbindt, heeft vier verschillende functies: een thuisbioscoop, een eetgedeelte, een open haard en een wijnproeverij. Dit definieert duidelijk het onderscheid tussen de gemeenschappelijke ruimte en de privéruimte. Er zijn boutique banken uit Italië geïmporteerd, Edra-On The Rocks genaamd, die specifiek zijn geselecteerd vanwege het ontwerpconcept van het product, om het beeld van een baai waar zeilers samenkomen te presenteren. Zonder richtingsbeperkingen kunnen mensen tv kijken, kletsen, wijn proeven of nadenken zoals ze willen, waardoor het ideaal is voor verschillende bijeenkomsten en evenementen, met grote aanpasbaarheid voor verschillende activiteiten.

Het project werd in juli 2020 voltooid in Kaohsiung, Taiwan. Anchor & Sail is een uniek woonhuis dat een oceaanthema combineert met elegantie en functionaliteit. Het biedt een perfecte balans tussen gemeenschappelijke ruimtes en privéruimtes, met aandacht voor comfort en esthetiek. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail is Anchor & Sail een ware blikvanger.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Anchor & Sail is een voorbeeld van technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan het maken van de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jerry Hsu
Afbeeldingscredits: Jerry Hsu
Projectteamleden: ANN CHEN CHEN, CHEN-TA
Projectnaam: Anchor and Sail
Projectklant: Jerry Hsu


Anchor and Sail IMG #2
Anchor and Sail IMG #3
Anchor and Sail IMG #4
Anchor and Sail IMG #5
Anchor and Sail IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp