Pure Advance Flex: Een Revolutionaire Kijk op Elektrische Scooters

Pure Electric Herschrijft de Regels voor Stedelijke Mobiliteit

Met de Pure Advance Flex heeft Pure Electric een elektrische scooter ontworpen die de manier waarop gebruikers rijden en leven met e-scooters volledig heroverweegt. Met een uniek ontwerp en innovatieve functies, is deze scooter een game-changer in stedelijke mobiliteit.

Elektrische scooters bieden ruiters ongelooflijke voordelen: sneller, goedkoper, groener reizen. Echter, het ontwerp van de meeste scooters is al jaren onveranderd, met fabrikanten die simpelweg een batterij en een motor toevoegen aan een ontwerp gebaseerd op een kinderscooter. Pure Electric zag de voordelen van de categorie, maar ondervroeg het ontwerp vanaf de grond om beter te kunnen voldoen aan wat een stadsrijder nodig heeft: veiligheid, prestaties, flexibiliteit.

De Pure Advance Flex stelt de manier waarop gebruikers rijden en leven met e-scooters ter discussie. Met de rijervaring en veiligheid als kern van het ontwerpproces, stelt het product de rijder in staat om een natuurlijke, voorwaarts gerichte houding aan te nemen, met de voeten uit elkaar, wat zorgt voor een stabielere en comfortabelere rit dan een traditionele scooter. Dankzij meerdere vouwfuncties kan de Pure Advance Flex worden opgevouwen tot een ultracompact pakket, ideaal voor opslag in kleine stedelijke ruimtes of voor maximale flexibiliteit bij multimodale reizen.

De Pure Advance Flex is ontworpen rond een hydrogevormd, aluminium chassis. Het ontwerp en de materiaalkeuze voor elk afzonderlijk onderdeel zijn zorgvuldig overwogen om de scooter zo licht mogelijk te houden, terwijl ook betrouwbare mechanismen en een solide rijervaring worden geboden. Er zijn patenten aangevraagd voor het ingewikkelde vouwmechanisme van het stuur en het Pure Control stuursysteem, dat een stabiele en gecontroleerde rijervaring biedt.

De Pure Advance Flex is ontworpen in Bristol in het Verenigd Koninkrijk en wordt vervaardigd in China. Het idee werd voor het eerst bedacht 6 maanden na de ontwikkeling van zijn iets minder flexibele tegenhanger, de Pure Advance. Inclusief dit vroege werk aan de Pure Advance, heeft de Advance Flex iets meer dan 2 en een half jaar nodig gehad om te ontwikkelen, te produceren en te distribueren in heel Europa.

Deze Design werd bekroond met Platinum in de A' Scooter Design Award in 2023. De Platinum A' Design Award erkent wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die ongeëvenaarde professionaliteit, genie en bijdragen aan het welzijn van de samenleving tonen. Toegekend aan de bepalende esthetiek van een tijdperk, bevorderen ze de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze transcendentale uitmuntendheid en maken ze de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pure Electric
Afbeeldingscredits: Pure Electric
Projectteamleden: David Leonard
Projectnaam: Pure Advance Flex
Projectklant: Pure Electric


Pure Advance Flex IMG #2
Pure Advance Flex IMG #3
Pure Advance Flex IMG #4
Pure Advance Flex IMG #5
Pure Advance Flex IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp