Libra12: Een Innovatieve Elektrische Vouwscooter voor Duurzame Mobiliteit

Een Unieke Combinatie van Design, Prestaties en Veiligheid

Als groene mobiliteit steeds belangrijker wordt in ons dagelijks leven, is de Libra12 een onderdeel van een productlijn die milieuvriendelijkheid promoot zonder innovatie uit het oog te verliezen. De inspiratie voor de Libra12 elektrische scooter komt voort uit de behoefte aan een stabiel en veilig middel om de wereld te verkennen met respect voor het milieu.

De Libra12 is een unieke elektrische vouwscooter met drie wielen die design, prestaties en veiligheid combineert in één product dat milieuvriendelijk is. Dankzij het opvallende ontwerp, de drie massieve banden, de motor en de batterij biedt de e-scooter hoge prestaties voor dagelijks gebruik en uitstekende stabiliteit tijdens het rijden.

Met de vouwtechnologie kan de Libra12 volledig en gemakkelijk worden opgevouwen om in de kofferbak van de auto te worden meegenomen. De Libra12 is ontworpen met aandacht voor technische specificaties, zoals vering, motor- en batterijcapaciteit, en de veilige bescherming van elektrische onderdelen. Met de krachtige 48V 20Ah batterij en de 350W motor bereikt deze elektrische scooter hoge prestaties vanaf het eerste gebruik en biedt het de gebruiker veiligheid en bescherming volgens de Europese EN17128-normen.

Het belangrijkste kenmerk van de Libra12 zijn de drie brede wielen die dankzij hun dikte en afmetingen zorgen voor stabiliteit op elk type weg, wat vooral handig is voor mensen met motorische beperkingen. De afmetingen van de elektrische scooter zijn 112x51x115 cm en het maximale draaggewicht voor de gebruiker is 100 kg. Het dashboard helpt de bestuurder om alles onder controle te houden en toont essentiële functies zoals de huidige snelheid en het batterijniveau, evenals de LED-verlichting die de zichtbaarheid op de weg vergroot. Het magnesium frame maakt de scooter stevig en licht, zodat deze overal mee naartoe kan worden genomen dankzij het vouwmechanisme.

De Libra12 is gemakkelijk te besturen dankzij de sterke drie wielen die zorgen voor een goede wegligging en veiligheid op alle soorten straten. Door het vouwmechanisme kan de scooter overal mee naartoe worden genomen of in de kofferbak van een auto passen. De batterij van de elektrische scooter is binnen enkele uren volledig opgeladen en klaar voor de volgende rit. Dankzij de drie dikke wielen en de stabiliteit is het voor de gebruiker gemakkelijk om zich in het verkeer te verplaatsen. Het dashboard houdt de bestuurder op de hoogte van de status van de elektrische scooter en toont belangrijke gegevens zoals het batterijniveau en de schakelaar van de verlichting.

Het project voor de Libra12 begon in september 2022 in Milaan, Italië. Het product zal worden tentoongesteld op de IFA Show in Berlijn in september 2023 en zal worden gedistribueerd in de belangrijkste landen over de hele wereld. Het project is ontwikkeld om een hoogwaardige en functionele opvouwbare elektrische scooter te lanceren, die de belangrijkste kenmerken van de elektrische mobiliteitslijn weerspiegelt: milieuvriendelijke duurzaamheid, stijl en innovatie. Het doel is om gedetailleerd design te combineren met groene technologie om een product te creëren dat niet alleen gemakkelijk en veilig te hanteren is, maar ook hoge prestaties levert.

De Libra12 is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Scooter Design. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie bevatten en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met de Libra12 elektrische vouwscooter kunnen gebruikers genieten van een milieuvriendelijke en stijlvolle manier van reizen, zonder concessies te doen aan prestaties en veiligheid. Het innovatieve ontwerp, de opvouwbaarheid en de krachtige technologie maken de Libra12 een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame mobiliteitsoplossing.

Image Credits: Image #1: Asia Kingston, Libra12, 2023. Image #2: Asia Kingston, Libra12 banden, 2023. Image #3: Asia Kingston, Libra12 verlichting, 2023. Image #4: Asia Kingston, Libra12 platform, 2023. Image #5: Asia Kingston, Libra12 vering, 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Linda Pang
Afbeeldingscredits: Image #1: Asia Kingston, Libra12, 2023. Image #2: Asia Kingston, Libra12 tires, 2023. Image #3: Asia Kingston, Libra12 light, 2023. Image #4: Asia Kingston, Libra12 platform, 2023. Image #5: Asia Kingston, Libra12 suspension, 2023.
Projectteamleden: Monica Avena Alessandra Barbieri Lisa Barbieri Marcella Vezzani
Projectnaam: Libra12
Projectklant: Linda Pang


Libra12 IMG #2
Libra12 IMG #3
Libra12 IMG #4
Libra12 IMG #5
Libra12 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp