Een Eigentijds en Minimalistisch Bureau: Slim

Een ontwerp van André Vieira en Samuel Vitorino

Inleiding

Als architecten van de mystieke Azoren-eilanden is ons werk altijd omgeven door natuur, rust en kalmte. In onze werkmethode proberen we altijd alle elementen, materialen, decoratie en dagelijkse ervaringen te integreren. Het inspiratie voor dit bureau was het gevoel van lichtheid dat we ervaren wanneer we met onze laptops werken in een buitenomgeving, zoals een balkon aan zee of midden in de natuur. Dunne en elegante elementen benadrukken de waarde van hout dat zweeft op metalen structuren.

Body

Dit bureau heeft delicate en dunne profielen die altijd lege ruimtes tussen de materialen (structuur en hout) hebben. Elk materiaal heeft zijn eigen ruimte en identiteit, ze overlappen elkaar nooit. Het is een eigentijds, minimalistisch en zeer subtiel stuk dat een lichte en effectieve werkomgeving creëert. Het past zich met elegantie aan elke ruimte aan en geeft een zwevend gevoel. Doordat het een stuk is met een minimaal en dun profiel, kunnen de omringende elementen, zoals de vloer, de decoratie en vele andere, allemaal ademen en in dezelfde ruimte bestaan. Op deze manier benadrukt het bureau de concentratie van het werk, maar op een ontspannen manier en zonder een zware indruk achter te laten.

Body

Het bureau is gemaakt van een metalen frame en een Azoreaanse houten plaat. Het kan echter ook worden geproduceerd met een marmeren of stenen (basaltische steen uit de Azoren) bovenplaat en verschillende kleuren voor het metalen frame, evenals afwerkingen zoals mat en glans. De afmetingen zijn altijd aanpasbaar met dezelfde verhouding. Het representatieve model bestaat uit 2000 mm x 900 mm x 750 mm.

Body

Dit bureau kan worden vervoerd naar de plaats van bestemming en ter plaatse worden gemonteerd. Het ontwerp van het tafelblad is voorbereid om verschillende extra functies te ontvangen, zoals onzichtbaar ingebouwd draadloos opladen, ingebouwde kabelpunten voor elektronische apparaten, ingebouwd muismatje en andere aanpasbare items.

Body

Het ontwerp van dit bureau begon in mei 2020 en eindigde in september met een volledig kantoorontwerpproject van 6 bureaus en verschillende andere stukken. Het werd gemaakt op het eiland São Miguel in de Azoren, Portugal.

Body

Er is grondig onderzoek gedaan naar de voorbereiding van dit bureau, met nauwlettend toezicht en constante uitwisseling van ideeën tussen UNIKA en de lokale ijzer/staal ambachtslieden. We streefden naar perfectie in de afwerking van alle delicate en fijne profielen en ontdekten ook hoe de houten plaat het beste kon worden gebruikt en de metalen structuur respecteerde.

Body

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van dit bureau was het ontwikkelen van een minimalistische oplossing die in ruimtes van verschillende afmetingen paste zonder zijn elegantie te verliezen, met voldoende structurele sterkte en ook de mogelijkheid om verschillende extra's te ontvangen, zoals onzichtbaar ingebouwd draadloos opladen, ingebouwde kabelpunten voor elektronische apparaten, ingebouwd muismatje en andere aanpasbare opties.

Body

Dit eigentijdse, minimalistische en zeer subtiele bureau creëert een lichte en effectieve werkomgeving. Het past zich met elegantie aan elke ruimte aan en geeft een zwevend gevoel. Doordat het een stuk is met een minimaal en dun profiel, kunnen de omringende elementen, zoals de vloer, de decoratie en vele andere, allemaal ademen en in dezelfde ruimte bestaan. Op deze manier benadrukt het bureau de concentratie van het werk, maar op een ontspannen manier en zonder een zware indruk achter te laten.

Conclusie

Het Slim bureau, ontworpen door André Vieira en Samuel Vitorino, is een eigentijds en minimalistisch stuk dat een lichte en effectieve werkomgeving creëert. Met zijn dunne profielen en zwevende uitstraling past het zich elegant aan elke ruimte aan. Het bureau is gemaakt van een metalen frame en een Azoreaanse houten plaat, maar kan ook worden aangepast met een marmeren of stenen bovenplaat. Het is een veelzijdig stuk dat aanpasbaar is aan verschillende behoeften en kan worden uitgerust met extra functies zoals draadloos opladen en ingebouwde kabelpunten. Het Slim bureau is een bekroond ontwerp en is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele werkplek.

Afbeeldingscredits: Unika Azores

Intellectueel eigendomsbericht: Unika Azores is een gepatenteerd en geregistreerd merk voor meubelontwerp, interieurontwerp, houtontwerp, decoratie en accessoiresontwerp.

Prijzen en onderscheidingen: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Kantoorinrichting in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het wordt gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: André Pereira Vieira
Afbeeldingscredits: Unika Azores
Projectteamleden: André Vieira Samuel Vitorino
Projectnaam: Slim
Projectklant: André Pereira Vieira


Slim IMG #2
Slim IMG #3
Slim IMG #4
Slim IMG #5
Slim IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp