Cups Kamakura: Een Unieke Mix van Café en Hotel met Uitzicht op de Oceaan

Een Ontwerp van Takuji Kamio

Inleiding

Cups Kamakura is een café-restaurant met een hotel functie, gelegen aan het strand. Het gebouw heeft meer dan 50 jaar geschiedenis en bij het ontwerpen moest rekening worden gehouden met de speciale achtergrond die beïnvloed werd door de regio en het milieu.

Ontwerper Takuji Kamio heeft zich laten inspireren door watergerelateerde beelden vanwege de ligging van het pand aan de oceaan. Hij heeft verschillende grafische elementen gecreëerd die verband houden met water en deze omgezet in café- en hotelruimtes door zorgvuldig om te gaan met kleurbalans, reflectie van zonlicht en materiaalkeuze.

Om de historische structuur te behouden, heeft Kamio alle plafondpanelen verwijderd en de bestaande houten structuren geverfd met een heldere glanzende lak. Daarnaast zijn er stalen ondersteunende structuren toegevoegd.

Met een bruto vloeroppervlakte van 230 m² biedt Cups Kamakura een unieke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een glutenvrij café, een Japans resort hotel aan de oceaan of een privéhotel.

De bouw van Cups Kamakura begon in januari 2020 en werd in juli 2020 voltooid in Kamakura, Japan. Tijdens het ontwerpproces moest Kamio zorgvuldig omgaan met het behoud van de bestaande structuur en het toevoegen van nieuwe ondersteunende elementen om de bouwsterkte te waarborgen.

Om tot het uiteindelijke ontwerp te komen, heeft het team uitgebreid onderzoek gedaan naar de bestaande staat van het gebouw en de markttrends van nabijgelegen hotels en restaurants geanalyseerd. Dit heeft bijgedragen aan het creëren van een ontwerp dat zowel historisch als eigentijds is.

De grootste uitdaging tijdens het ontwerpproces lag in het behouden van de structuur van het gebouw. Er moesten nieuwe ondersteunende elementen worden toegevoegd om de bouwsterkte te waarborgen, terwijl de oorspronkelijke structuur behouden bleef. Hierbij was het belangrijk om de oude en nieuwe elementen op elkaar af te stemmen wat betreft vorm, kleur en materiaal.

Cups Kamakura is een unieke mix van café en hotel, met een prachtig uitzicht op de oceaan. Het ontwerp van Takuji Kamio weet op een harmonieuze manier de inspiratie uit water te vertalen naar een sfeervolle en unieke ruimte. Met aandacht voor zowel historisch behoud als eigentijdse elementen, is Cups Kamakura een ware blikvanger in Kamakura, Japan.

Afbeelding credits: ICHII KAMIODESIGN

Intellectueel eigendom: ICHII KAMIODESIGN

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Takuji Kamio
Afbeeldingscredits: ICHII KAMIODESIGN
Projectteamleden: Takuji Kamio Ray Keida
Projectnaam: Cups Kamakura
Projectklant: Takuji Kamio


Cups Kamakura IMG #2
Cups Kamakura IMG #3
Cups Kamakura IMG #4
Cups Kamakura IMG #5
Cups Kamakura IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp