Risefit: Een Buitensportserie die Kracht en Energie Uitstraalt

Een Nieuwe Dimensie voor Buitentraining

De vraag naar buitentraining was de belangrijkste inspiratiebron voor Risefit. Het team heeft geprobeerd om naast de vraag ook enkele emotionele concepten te integreren, zoals het gevoel van kracht, doorzettingsvermogen en energie, evenals voorzieningen om mensen te stimuleren om meer te trainen. Een ander motiverend punt was om mensen regelmatig naar de trainingslocatie te trekken en hen het gevoel te geven alsof ze zich daadwerkelijk in een sportschool bevinden. Door openluchttrainingssessies voor individuen te creëren, wetende dat ze zich in de pandemie zouden isoleren.

Risefit is een buitensportserie met sterke en gedurfde eigenschappen. Het toont en biedt wat indoor fitnessapparatuur kan en biedt zelfs nog meer. Risefit buitensportapparatuur is ontworpen en geconstrueerd met een frisse invalshoek en heeft als doel een sterk en energiek gevoel uit te stralen. Het is gebouwd om te voldoen aan veeleisende fysieke trainingsdoelen, rekening houdend met het fitnessniveau of de capaciteit van de gebruiker.

Het ontwerp van Risefit begon met schetsen voor de buitenkant en ging verder met onderzoek naar de stations. Gebogen stalen buizen zijn de voorkeur gegeven aan dit ontwerp, dat wordt samengesteld met een metalen gietvorm X-module en Y-module. Voor sommige stations die handgrepen vereisen, worden onderdelen gemaakt door middel van plastic spuitgieten. Met het oog op eenvoudige montage op het veld en het verfproces is de stalen structuur ontworpen met een modulair systeem.

Risefit is ontworpen om zich te richten op cross-training en calisthenics. Het is geschikt voor high-intensity interval training (HIIT), core training en versterking. Sommige stations bieden opties voor boksen, kettlebell en touwklimmen, terwijl andere stations alleen geschikt zijn voor lichaamsgewichttraining. Elk trainingsmodel heeft een kleine uitlegplaat met interface-afbeeldingen die laten zien hoe mensen met het product kunnen trainen. Het is bestand tegen lichte en gecontroleerde vandalisme.

Het project Risefit begon aan het begin van juni 2022 en werd begin september 2022 afgerond. In 2022 zullen de productie van mallen en productiefixtures gereed zijn. Begin 2023 is het gepland om met massaproductie te beginnen.

Na een bepaalde hoeveelheid onderzoek naar indoor fitness, calisthenics en de gewoonten en behoeften van buitensporters, heeft het ontwerpteam de essentiële apparatuur vastgesteld. Deze beslissing omvatte interactie met een bepaald aantal mensen en ervaren fitnesscoaches. Ons doel is om te voldoen aan de behoeften van mensen die constant en regelmatig trainen, terwijl we de moderniteit van een sportschoolomgeving vestigen met de vorm en stijl van het product.

Het ontwerp van Risefit bracht enkele uitdagingen met zich mee, met name bij het bepalen van de buitenste ontwerpen en hoe de fitnessstations en alle installaties bij elkaar zouden passen. Uiteindelijk slaagde het team erin dit te bereiken door een X-module te creëren. Met deze X-module konden we het gewenste effect geven en een eenvoudige montage realiseren bij de productie. Wanneer we de letter X als vorm beschouwen, merkten we op dat deze de neiging heeft om twee zijden samen te brengen en een stroom te creëren terwijl de beweging wordt verzameld.

Risefit is een buitensportserie met sterke en gedurfde eigenschappen. Het toont en biedt wat indoor fitnessapparatuur kan en biedt zelfs nog meer. Risefit buitensportapparatuur is ontworpen en geconstrueerd met een frisse invalshoek en heeft als doel een sterk en energiek gevoel uit te stralen. Het is gebouwd om te voldoen aan veeleisende fysieke trainingsdoelen, rekening houdend met het fitnessniveau of de capaciteit van de gebruiker. Deze productfamilie biedt een buitensportervaring en creëert duurzame en aantrekkelijke opties. De vraag naar buitentraining was de belangrijkste inspiratie voor dit product.

Afbeeldingen met dank aan Budero.

Intellectueel eigendomsbericht: 2022 Umut Playground & City Equipments.

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Sportartikelen, Fitness en Recreatie-uitrusting in 2023. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creatief en professioneel opmerkelijk, die uitblinken in uitmuntendheid en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en wekken positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Akin Budakoglu
Afbeeldingscredits: Budero
Projectteamleden: Head of the team Akın Budakoğlu Product designer Kemal Atıoğlu, and Çağlı Torun
Projectnaam: Risefit
Projectklant: Akin Budakoglu


Risefit IMG #2
Risefit IMG #3
Risefit IMG #4
Risefit IMG #5
Risefit IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp