Eazzy2: Een Innovatieve Fietsendrager voor Gemakkelijk Vervoer

Een Design van C. K. Wang, H. Espesset en F. Girod

In recente jaren is het vervoeren van fietsen naar buitenlocaties voor recreatieve activiteiten wereldwijd populair geworden. Echter, de algemene consensus is dat de huidige trekhaak fietsendragers stabiliteits- en gebruiksgemakproblemen hebben. Daarom is de Eazzy2 ontworpen als een verbeterde versie van de bestaande trekhaak fietsendrager.

Met oog voor gebruikersgericht en ergonomisch ontwerp maakt de Eazzy2 gebruik van functies zoals een snelkoppelingssysteem en snelle inklapbaarheid, kantelbaarheid en bevestiging, om gebruikers in staat te stellen fietsen veilig en gemakkelijk op auto's te monteren voor vervoer naar gewenste bestemmingen. Daarnaast is het product ontworpen met lichtgewicht materialen om de prestaties en kwaliteit van de fietsendrager te optimaliseren, terwijl duurzaamheidsdoelstellingen worden behaald.

De Eazzy2 kan fietsen van verschillende stijlen en afmetingen dragen en biedt ruimte voor 2 fietsen tegelijkertijd. Met het gepatenteerde Rapid Snap Tow-Ball System kunnen gebruikers de fietsendrager snel en eenvoudig bevestigen en losmaken met een simpele handeling, waardoor installatie en demontage snel kunnen worden voltooid. De belangrijkste materialen zijn staal en plastic.

Technische specificaties van de Eazzy2 zijn onder andere een bruto gewicht van 11,6 kg, een maximale draagcapaciteit van 40 kg en afmetingen van 113 x 57,5 x 70 cm (gemeten vanaf het midden van de trekhaakmontage tot de buitenrand van de nummerplaatbevestiging).

De Eazzy2 is ontworpen door C. K. Wang, H. Espesset en F. Girod, met bijdragen van WANG, CHIU-KUEI. Het project werd voltooid in september 2018 in Taichung City, Taiwan.

Voor het gemak en de stabiliteit van de installatie van de fietsendrager biedt de Eazzy2 de volgende ontwerpkenmerken: (1) Gelast met behulp van robotarmen, wat de stijfheid verhoogt en trillingen en geluid tijdens het vervoer vermindert. (2) Door het kantelbare ontwerp kunnen gebruikers de achterklep openen zonder de fietsendrager te demonteren. (3) Ingebouwd handvatontwerp voor eenvoudige installatie van de fietsendrager. (4) Toegevoegde U-vormige geleiderail om gebruikers in staat te stellen fietsen gemakkelijk te laden en te lossen. (5) Fietsendrager met wielen voor gemakkelijke opslag.

De grootste uitdaging lag in het ontwerp van het kantel- en vergrendelmechanisme zonder gereedschap, om het gemakkelijk openen van de achterklep van een SUV mogelijk te maken. Daarom is er veel ontwerpinspanning gestoken in de snelle bevestigings- en vergrendelingsfuncties.

De Eazzy2 is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan op maat gemaakte fietsendragers voor het vervoeren van fietsen naar buitenlocaties. Het richt zich op operationele veiligheid en gemak, met een snelkoppelingssysteem, snelle inklapbaarheid, snelle kantelbaarheid en snelle bevestiging. Het ontwerp maakt gebruik van sterke en lichtgewicht materialen om duurzaamheid te bereiken en voldoet aan de kwaliteitscertificeringsnormen van de EU.

De Eazzy2 heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Sportartikelen, Fitness en Recreatie-uitrusting in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en die een opmerkelijk niveau van excellentie tonen en positieve gevoelens, verbazing en verwondering opwekken.

Beeldcredits: Yang, Hui-Ting


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiu-Kuei Wang, H. Espesset, F. Girod
Afbeeldingscredits: Yang, Hui-Ting
Projectteamleden: WANG, CHIU-KUEI
Projectnaam: Eazzy Two
Projectklant: Chiu-Kuei Wang, H. Espesset, F. Girod


Eazzy Two IMG #2
Eazzy Two IMG #3
Eazzy Two IMG #4
Eazzy Two IMG #5
Eazzy Two IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp