Longhu Hotel: Een Symfonie van Jade en Gastvrijheid

Fei Hu's Architecturale Meesterwerk in Zhengzhou

In het hart van China's grootste centrale stad, Zhengzhou, rijst een nieuw hotel op dat de traditionele Chinese cultuur met moderne luxe verenigt: het Longhu Hotel, ontworpen door Fei Hu.

De mythische figuren van de draak en de feniks, die in de Chinese cultuur respectievelijk mannelijkheid en vrouwelijkheid symboliseren, vormen de inspiratiebron voor het Longhu Hotel. Deze wezens staan niet alleen voor voorspoed en geluk, maar ook voor de harmonieuze eenheid tussen hemel en aarde. Fei Hu heeft deze symboliek vertaald naar een architectonisch wonder dat zowel van buiten als binnen de essentie van de jade draak en feniks belichaamt.

Longhu Hotel, gelegen in een dynamische internationale omgeving, biedt niet alleen onderdak aan gasten van conferenties, maar fungeert ook als een prestigieuze locatie voor evenementen en banketten. De vormgeving van het gebouw is geïnspireerd op een antiek kunstwerk uit het Zhengzhou Museum, waardoor het hotel zich als een kalme, lineaire jade draak langs de oever van het Drakenmeer nestelt. Deze unieke vormgeving zorgt voor een onvergetelijke binnenkomst, waarbij gasten zich in een kunstgalerie wanen, omringd door gebogen muren van mat marmer en koperen panelen.

De technologie achter de realisatie van het hotel is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. Met ultradunne marmeren platen van slechts 2 mm dikte zijn de bouwkosten en de complexiteit van het bouwproces aanzienlijk verminderd. Deze platen kunnen zowel uit natuurlijke als kunstmatige materialen worden vervaardigd, wat bijdraagt aan de flexibiliteit en duurzaamheid van het ontwerp.

Met negen verdiepingen en 452 kamers is het Longhu Hotel een imposante verschijning. De lobby, met een atrium van maar liefst 26,8 meter hoog, biedt een spectaculaire ruimte die de grandeur van het hotel benadrukt. De uitdaging om deze enorme ruimte comfortabel en uitnodigend te maken, is met verve aangepakt door het creëren van een grotachtige sfeer met gebogen wanden die de leegte doorbreken en de ruimte een ziel geven.

De integratie van technologie, cultuur, kunst en regionale cultuur resulteert in een ontwerp dat niet alleen de geest van de traditionele Chinese mythologie respecteert en voortzet, maar ook een warme en rustige atmosfeer biedt waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een onvergetelijke artistieke ervaring. Het Longhu Hotel is een toonbeeld van hoe moderne architectuur en eeuwenoude symboliek hand in hand kunnen gaan en samen een nieuwe standaard zetten voor luxe en culturele rijkdom.

Het project, dat in maart 2022 van start ging en waarvan de bouw in juni 2023 begon, wordt verwacht voltooid te zijn tegen het einde van 2025. De ontwerpfase alleen al nam zes maanden in beslag, waarbij de ontwerpers talloze ideeën hebben uitgewerkt om de wensen van zowel de eigenaren als het hotelmanagement te vervullen. Het resultaat is een ontwerp dat zowel de traditionele cultuur belichaamt als voldoet aan de moderne eisen van hotelstijl en -sfeer.

De erkenning van het Longhu Hotel als winnaar van de prestigieuze A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024 is een bevestiging van de creatieve genialiteit en innovatieve kracht van dit ontwerp. De Bronzen A' Design Award onderstreept de bijdrage van het hotel aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het verrijken van de wereld met zijn artistieke en technologische voortreffelijkheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FEI HU
Afbeeldingscredits: FEI HU
Projectteamleden: FEI HU
Projectnaam: Longhu
Projectklant: Fei Hu


Longhu  IMG #2
Longhu  IMG #3
Longhu  IMG #4
Longhu  IMG #5
Longhu  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp