De Romantiek van de Boog: Een Uniek Woonconcept

Tai Kuan Huang creëert een harmonieus woonontwerp geïnspireerd op de boog

In een wereld waarin woonruimtes steeds meer een weerspiegeling worden van persoonlijke smaak en levensstijl, presenteert de Taiwanese ontwerper Tai Kuan Huang een uniek woonconcept: de Romantiek van de Boog. Een innovatief ontwerp dat de kracht en schoonheid van de boogvorm benadrukt en integreert in zowel de openbare als privéruimtes van een woning.

De Romantiek van de Boog is een residentieel project van 82,6 vierkante meter, geïnspireerd door de meubelontwerpen en de nadruk op interieurafwerking. De boogvormen op gevels, muren en deuren lopen door de openbare en privéruimtes en echoën elkaar, wat zorgt voor een unieke en harmonieuze uitstraling.

De boog, een vlakke kromme die een segment vormt tussen twee punten op een cirkel, is zorgvuldig berekend om in verschillende houdingen in de ruimte te schitteren. Het kan genereus, ordelijk, vol en gevormd zijn, afhankelijk van de materialen en met het doel om romantiek te presenteren. Het resultaat is een huis met rijke expressies, een ruimtelijke connotatie die niet te berekenen is, maar het resultaat is van esthetische cultivatie en levensmomenten.

De open keuken vormt het centrum van het huis, omringd door de woonkamer, eetkamer en entree, zodat elk veld nauw verbonden is. De keukeneiland is 300 cm lang en kan dienen als een verlenging van de keukentafel, een bar of zelfs een werktafel, waardoor de prachtige interacties in het leven vanuit dit centrum worden verspreid.

De eigenaren, reisliefhebbers, wilden integreren wat ze tijdens hun reizen hadden gezien met decoraties, zoals een open keukeneiland en een aparte en harmonieuze indeling van de bank en eetkamer. Daarom werd de achtergrondmuur van de woonkamer verdeeld in drie frames, waarvan er twee waren ingericht met gelamineerd umber met levende randen voor opslag om het ruimtelijke zicht te vergroten, en de grootste bevatte de eetkamer.

De bank en de cabinesofa met een notenhouten eettafel bespaarden niet alleen de ruimte van de eetkamerstoel, maar maakten de eetsfeer thuis ook zo ontspannen als in een café. De bank in de openbare ruimte werd op maat gemaakt op basis van de hoogte van de eettafel en de bank. Het kon worden uitgebreid naar de eettafel of getransformeerd in een groot vierkant module als er veel bezoekers thuis waren, zodat de openbare ruimte functioneler kon zijn.

Voor de privéruimte werden de oorspronkelijke twee slaapkamers omgevormd tot één slaapkamer en één kleedkamer. De deuren tussen hen zorgden voor een complete indeling voor deze twee ruimtes. De interactieve enkele stoel, die diende als het centrum van de kleedkamer, werd ontworpen. De concept van het verbinden van de openbare ruimtes met bogen werd opnieuw toegepast door de deuren die naar de hoofdkamer leiden, te ontwerpen tot een semi-sectie boog glazen scheidingswand om het licht voor de gang binnen te laten. De slaapkamer en kleedkamer waren verbonden door een boogboog, die echoot met boogdeurplaten en boogkastdeurplaten.

De Romantiek van de Boog is een eerbetoon aan de esthetiek van de boogvorm en de mogelijkheden die het biedt in het ontwerpen van woonruimtes. Het project is bekroond met de Bronzen A' Interieur Ruimte, Retail en Tentoonstelling Ontwerp Award in 2023, een erkenning voor uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tai Kuan Huang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Jackal Liu Image #2: Photographer Jackal Liu Image #3: Photographer Jackal Liu Image #4: Photographer Jackal Liu Image #5: Photographer Jackal Liu
Projectteamleden: Tai Kuan Huang
Projectnaam: Romance of Arc
Projectklant: Tai Kuan Huang


Romance of Arc IMG #2
Romance of Arc IMG #3
Romance of Arc IMG #4
Romance of Arc IMG #5
Romance of Arc IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp