Mindfulness: Een Modern Oriëntaals Interieurontwerp

Een ontwerp van Chun-Fang Mao

Inleiding:

Het interieurontwerp Mindfulness, gecreëerd door Chun-Fang Mao, brengt de schoonheid van de natuur naar binnen en combineert dit met rust, harmonie en oosterse elementen. Met behulp van materialen zoals hout, steen en ijzer wordt een moderne, nieuwe oosterse sfeer gecreëerd. Dit ontwerp straalt een natuurlijke en eenvoudige uitstraling uit, terwijl het vorm en schoonheid overbrengt.

De heuvelachtige landschappen worden omgezet in interieurruimtes, waarbij natuurlijk licht en vormen naar binnen worden gehaald. Het imiteren van natuurstenen muren en stalen kasten onthult de gelaagdheid in de ruimte. Van binnenuit voel je de stabiliteit en warmte van het algehele ontwerp. Door middel van gedetailleerd interieurontwerp, verschillende materialen en texturen, en het creëren van een rustige en harmonieuze sfeer in individuele en openbare ruimtes, wordt de oosterse esthetiek tot leven gebracht.

Technologie speelt ook een rol in dit ontwerp. De binnenmuren zijn gemaakt van diatomeeënaarde, wat helpt bij het reguleren van de luchtvochtigheid en het absorberen van formaldehyde. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een verborgen luchtontvochtiger om vochtproblemen in huis op te lossen. De vloer is voorzien van eilandvloeren en handbewerkte massief houten vloeren, wat zorgt voor warmte en comfort. In termen van kleur worden materialen zoals steenfineer gebruikt om de ruimtelijke gelaagdheid op een gematigde manier weer te geven. De kleuren zwart, wit en grijs worden in de woonkamer, eetkamer en keuken op elkaar afgestemd, waardoor het interieur een ingetogen, eenvoudige en warme uitstraling krijgt.

De ruimte beslaat 258 vierkante meter en is ontworpen om een moderne, minimalistische en comfortabele sfeer te creëren. Het gebruik van hout als materiaal draagt bij aan de warmte en de natuurlijke uitstraling van het interieur. Het ontwerp biedt ook flexibiliteit door het toevoegen van extra ruimtes met behulp van stalen glazen deuren. Hierdoor kunnen de bewoners de ruimte naar wens aanpassen en genieten van een betere evenementenruimte en emotionele communicatie.

Het Mindfulness-interieurontwerp is gerealiseerd in Linkou, Taiwan en werd in januari 2018 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de transformatie van meubels, materialen, kleuren en andere elementen om de oosterse esthetiek in de binnenruimte te integreren. Het overwinnen van de uitdagingen bij het omzetten van Chinese tuinconcepten naar binnenruimtes was een belangrijk creatief en technisch aspect van dit ontwerp.

Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze award erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het Mindfulness-interieurontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Fotografie door kps Photo studio.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chun -Fang Mao
Afbeeldingscredits: Photography by kps Photo studio
Projectteamleden: CHIH-WAN CHANG
Projectnaam: Mindfulness
Projectklant: Chun -Fang Mao


Mindfulness IMG #2
Mindfulness IMG #3
Mindfulness IMG #4
Mindfulness IMG #5
Mindfulness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp