Shimao City: Een Warme en Kunstzinnige Woonruimte

Een Ontwerp van Zhenxiang Wu

Inleiding

De inspiratie voor het ontwerp van Shimao City komt voort uit de liefde en inzichten van hedendaagse kunstinstallaties. Het doel is om artistieke elementen niet alleen als decoratie te gebruiken, maar als een integraal onderdeel van de ruimte.

Shimao City is een uniek project dat is ontworpen voor een jonge broer en zijn oudere zus, die beiden een hoge levenskwaliteit nastreven. Het ontwerp is gericht op het creëren van een warme en luxueuze sfeer met een gevoel van design. Het proces verliep soepel en er werd veel tijd besteed aan het verzamelen en extraheren van elementen van ruimtelijke waarneming. De uitdaging lag vooral in het gebruik van extreem smalle lineaire materialen, waarbij de techniek uiterst verfijnd moest zijn. Het emotioneel verweven van het thema was een grote uitdaging.

Technologie speelde een belangrijke rol bij de realisatie van het ontwerp. In de moderne stijl werden grote oppervlakken steen, leisteen en houtfineer gebruikt om een ​​rigide en tegelijkertijd zachte visuele en tastbare ervaring te creëren. Kleine accenten van staal, metaal en glas voegen extra details toe.

Het ontwerp van Shimao City zit vol met kleine details die bijdragen aan de luxueuze sfeer. Zo is er bijvoorbeeld een metalen strip van 1 centimeter ingebed in de deur en is er een 2 centimeter diepe metalen lijn in de muur geplaatst als plint. Deze vereisten vroegen om vakmanschap van hoog niveau.

De eigenaar van Shimao City hecht veel waarde aan een hoge levenskwaliteit en heeft een voorliefde voor reizen en kunst. Daarom is de woonruimte zowel praktisch als mooi vormgegeven.

Het ontwerp van Shimao City werd gerealiseerd tussen maart en juni 2019 en bevindt zich in Shimao City, Zhen Yuan, Fuzhou, China.

Het verbeteren van esthetiek in de meest oorspronkelijke functie is gebaseerd op de mate van overlap tussen de eigenaar en de ontwerper. Goed ontwerp is immers gebaseerd op het voldoen aan de behoeften van de klant en design is niet alleen een opeenstapeling van formele elementen, maar ook een begrip van de ruimte.

Tijdens het ontwerpproces van Shimao City was het vooral een uitdaging om op een redelijke manier kleur en materiaal te gebruiken om de gewenste sfeer in de ruimte te creëren. Ook het verfijnde afwerkingsproces bracht de nodige uitdagingen met zich mee.

De hedendaagse woonruimte van Shimao City voldoet niet alleen aan de warme sfeer van het dagelijks leven, maar straalt ook de sfeer van hedendaagse kunst uit. Door rationeel gebruik te maken van kleur- en materiaalcombinaties, emotionele kunstsculpturen en decoratieve schilderijen wordt de ruimte tot leven gebracht. De persoonlijke touch van de ontwerper is toegevoegd aan de witte ruimte, waardoor deze volledig tot zijn recht komt. De klassieke lijsten en abstracte kunstwerken in de kunstgang zijn op een speelse manier geplaatst om de nadelen van grote balken en kolommen op een delicate manier op te lossen.

Het intellectueel eigendom van de afbeeldingen behoort toe aan Zhenxiang Wu, 2019. Het auteursrecht van het ontwerp berust bij Zhenxiang Wu, 2019.

Shimao City werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2020 in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege hun integratie van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhenxiang Wu
Afbeeldingscredits: IP belong to Zhenxiang Wu, 2019.
Projectteamleden: Chief Designer: Zhenxiang Wu
Projectnaam: Shimao City
Projectklant: Zhenxiang Wu


Shimao City IMG #2
Shimao City IMG #3
Shimao City IMG #4
Shimao City IMG #5
Shimao City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp