De Mulong: Een Ode aan de Chinese Draak

Een Ierse Whiskey Verpakt in Mythische Pracht

In het teken van het Chinese Jaar van de Draak, brengen ontwerpers Tiago Russo en Katia Martins een eerbetoon aan de Chinese cultuur en mythologie met hun nieuwste creatie: The Mulong, een single malt Ierse whiskey met een uniek design.

De Mulong is meer dan een whiskey; het is een verhaal dat verteld wordt door elk detail van zijn verpakking. Geïnspireerd door het Chinese Jaar van de Draak, belichaamt deze whiskey de essentie van Chinese ambacht en design. De fles en de verpakking zijn een samensmelting van traditioneel mahoniehoutwerk en metalen patronen, die samen een geheimzinnige ontdekkingstocht vormen naar de rijke details van deze drank.

Het ontwerp van The Mulong is een directe verwijzing naar het houten element van de Houtdraak, een symbool uit de Chinese dierenriem voor het jaar 2024. De fles en de verpakking zijn een zintuiglijke ervaring, een langzame onthulling die de drager uitnodigt om een van de fijnste whiskey's ter wereld te waarderen.

De fles is voorzien van houten elementen die een eerbetoon vormen aan de houten vaten waarin The Mulong whiskey is gerijpt. Metalen details, geïnspireerd door Chinese patronen, weerspiegelen de tempelstructuur aan de bovenkant van de fles, waar een sluiting met positieve inscripties pas geopend kan worden door een specifiek patroon in te stellen. De doos verlengt dit proces, waar verborgen sleutels de houder en het voetstuk van de fles ontgrendelen.

De sluiting van de fles wordt beveiligd door een metalen gaas dat een rode edelsteen verbergt aan de bovenkant van de fles. Eenmaal ontgrendeld, kan het worden verwijderd en als voetstuk dienen om de fles te presenteren. De binnenkant van de doos onthult onderzetters en twee schuifbare compartimenten, die samengevoegd kunnen worden om de glazen of de fles te verwijderen. Verborgen onder de metalen details bevinden zich twee lades met accessoires voor de ultieme whiskey-ervaring.

De interactie met The Mulong begint met het vinden van de sleutel, verborgen in een geheime partitie binnen de draak op de achterkant van de ervaringsdoos. Deze sleutel ontsluit alle geheimen van The Mulong. Door de voordeuren te openen en de compartimenten te schuiven, wordt de gebruiker ondergedompeld in een tempel vol betekenisvolle, zintuiglijke mythologie. Het ontgrendelen van het bovenste slot onthult de fles en zijn krachtige aanwezigheid, wat zorgt voor een ultiem ervaringsmoment.

The Mulong is het resultaat van een jaar lang onderzoek naar traditionele Chinese elementen die geïntegreerd en vervaardigd konden worden in een hedendaags ontwerp. De ontwikkeling van The Mulong was direct gerelateerd aan de onderdompeling in en het eerbetoon aan alle betekenisvolle aspecten van de Chinese cultuur, als een respectvolle hommage die parallel loopt met de toewijding en vakmanschap die in de creatie van zo'n zeldzame en unieke whiskey zijn gestoken.

De Mulong is een samensmelting van de waarden en beleving van het Chinese Jaar van de Draak in een perfecte combinatie van zintuiglijke, intieme whiskeyproeverij, verborgen in een doos die het ultieme eerbetoon brengt aan traditie en mythologie. Het openen van de ervaringsdoos van The Mulong is het ontdekken van een geheel bezielde ervaring die de elementen van de Houtdraak vangt en ontsluit in de ultieme zoektocht naar verborgen schatten en een voortreffelijke geest die de reis van de gebruiker verheft en benadrukt, wachtend in de mahoniehouten tempel.

Deze designcreatie van Tiago Russo en Katia Martins, The Mulong, is bekroond met de Gouden A' Verpakkingsontwerp Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke producten en ideeën die de kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke eigenschappen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tiago Russo
Afbeeldingscredits: The Craft Irish Whiskey Co.
Projectteamleden: Tiago Russo Katia Martins
Projectnaam: The Mulong
Projectklant: The Craft Irish Whiskey Co.


The Mulong IMG #2
The Mulong IMG #3
The Mulong IMG #4
The Mulong IMG #5
The Mulong IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp