Zhuojiu: Een Krachtige en Milieuvriendelijke Verpakking voor Chinese Drank

Een Unieke Liquor Verpakking Geïnspireerd door Kracht en Natuur

De inspiratie voor de vorm van de wijnfles komt voort uit de "bijl" die kracht symboliseert. Het idee achter de Zhuojiu verpakking is om de geest van het Chinese drankje uit te drukken. De fles heeft de vorm van een bijl en de doos is gemaakt van hout met een scheur die lijkt op een bijlslag. Dit symboliseert de krachtige en destructieve smaak van Chinese drank.

De Zhuojiu verpakking is ontworpen door Shenzhen Jinjia New Smart-pkg Co., Ltd en is een unieke en opvallende verpakking voor Chinese drank. Het ontwerp is geïnspireerd door de kracht en de natuurlijke schoonheid van een bijl. De fles heeft de vorm van een bijl en de doos is gemaakt van hout met een scheur die lijkt op een bijlslag. Dit ontwerp weerspiegelt de krachtige en intense smaak van Chinese drank.

De naam "Zhuo" komt van het Chinese gedicht "Alleen Drinken onder de Maan" van de oude dichter Li Bai. Het ontwerp combineert op slimme wijze "hard" en "zacht" in de vorm van de bijl en de bergen en bomen, waardoor mensen bij het zien van deze verpakking meteen de smaak van deze Chinese drank kunnen voorstellen.

De Zhuojiu verpakking is gemaakt van hoogwaardige materialen. De fles is gemaakt van glas en de doos is gemaakt van ruw hout. Er wordt geen drukproces gebruikt op de dozen en flessen, en de belangrijkste productnamen worden met houtskool gegraveerd. Dit zorgt voor een natuurlijke en milieuvriendelijke uitstraling.

De afmetingen van de doos zijn 300 mm hoog, 180 mm lang en 120 mm breed. De fles is 180 mm hoog. Het ontwerp is zorgvuldig gerealiseerd om de kracht en de natuurlijke schoonheid van de bijl te benadrukken.

De Zhuojiu verpakking is ontworpen en geproduceerd in China. Het ontwerp, de gedetailleerde specificaties en de massaproductie van het product zijn binnen 12 maanden in China voltooid. Het project is gestart in maart 2022 in Shenzhen en zal in augustus 2022 worden tentoongesteld.

Dit project is gebaseerd op het milieuvriendelijke concept van geen proces en geen vervuiling. Door gebruik te maken van resthoutblokken wordt er gerecycled en kunnen de producten later als decoratie worden hergebruikt.

Het ontwerpteam van Zhuojiu bestaat uit getalenteerde individuen, waaronder voorzitter Huang Hua, algemeen manager Yang Mingyu, ontwerpmanager Xie Yi, ontwerper Cheng Tiansheng en driedimensionaal ontwerper Ma Zhicheng.

De Zhuojiu verpakking heeft verschillende uitdagingen overwonnen tijdens het ontwerpproces, zoals het assembleren van resthout tot dozen. Deze problemen werden uiteindelijk opgelost door samen te werken met een houtfabriek.

De Zhuojiu verpakking heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product dat kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevordert en buitengewone excellentie belichaamt.

De Zhuojiu verpakking is een perfecte combinatie van kracht, natuur en milieuvriendelijkheid. Het ontwerp weerspiegelt de intense smaak van Chinese drank en laat een blijvende indruk achter bij de consumenten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHENZHEN JINJIA NEW SMART-PKG CO.,LTD
Afbeeldingscredits: SHENZHEN JINJIA NEW SMART-PKG CO.,LTD
Projectteamleden: Chairman: Huang Hua General Manager: Yang Mingyu Design Manager: Xie Yi Designer: Cheng Tiansheng three-dimensional: Ma Zhicheng
Projectnaam: Zhuojiu
Projectklant: SHENZHEN JINJIA NEW SMART-PKG CO.,LTD


Zhuojiu IMG #2
Zhuojiu IMG #3
Zhuojiu IMG #4
Zhuojiu IMG #5
Zhuojiu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp