Beth: Luxe Collageen Supplement Verpakking

Een Duurzaam en Luxueus Ontwerp

Door Angela Spindler

Beth is een luxe atelier dat zich richt op schoonheid met aandacht voor duurzaamheid. Voor hun collageen supplementen hebben ze Depot ingeschakeld om een visueel identiteitssysteem en verpakkingsontwerp te creëren, inclusief een op maat gemaakte verpakking. Het ontwerp is gebaseerd op de pijlers van eenvoud, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Depot heeft samengewerkt met industriële ontwerpers om een op maat gemaakte vorm te creëren die aan de eisen van luxe en duurzaamheid voldoet. De combinatie van glas en hout zorgt voor een elegante, conische vorm met vloeiende oppervlakken die verlangen en relevantie beïnvloeden. Duurzaamheid wordt bereikt door het gebruik van materialen en het hergebruik van de verpakking met behulp van een navulsysteem.

De verpakking heeft een kleurenpalet van donkergroen en lichte pasteltinten, met hoogwaardige materialen, structuren en subtiele afwerkingen. Dit creëert een tastbaar gevoel van luxe en prestige. Alle materialen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun milieuvriendelijke eigenschappen, zoals het gebruik van gerecycled materiaal, FSC-papier en soja-inkt.

Het verpakkingsontwerp bestaat uit een primaire stevige doos, een verzenddoos van kernfluit, inpakpapier, stickers, grote zakjes, ansichtkaarten, zakjes, sachets en pulpdozen en -hoezen. Voor de reisverpakkingen zijn bamboepulpdozen gebruikt, die zowel bescherming bieden als lichtgewicht zijn en composteerbaar zijn.

De Beth collageen supplementen worden geleverd in een stevige doos met deksel en worden verzonden in een kernfluit verzenddoos. Het ontwerpproces duurde van juni 2020 tot juli 2021 en vond plaats in Sydney, Australië. Tijdens het ontwerpproces stond duurzaamheid centraal, waarbij kritisch werd gekeken naar de overmatige verpakking en plastic afval in de luxe beauty-industrie.

Beth heeft met dit ontwerp een prestigieus imago weten te creëren zonder concessies te doen aan duurzaamheid. De donkergroene kleur is gekozen vanwege de natuurlijke flora en fauna van Australië. Het ontwerpteam heeft te maken gehad met uitdagingen, zoals een strakke deadline van slechts 6 maanden voor het volledige ontwikkelingsproces van het ontwerp.

Het ontwerp van Beth is bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Packaging Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het ontwerp van Beth is een vorm van buitengewone excellentie en heeft een significante impact op de wereld met zijn wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Angela Spindler
Afbeeldingscredits: Angela Spindler
Projectteamleden: Creative Director: Angela Spindler Industrial Designer: Charlie Payne Industrial Designer: Andrew Simpson
Projectnaam: By Beth
Projectklant: Angela Spindler


By Beth IMG #2
By Beth IMG #3
By Beth IMG #4
By Beth IMG #5
By Beth IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp