Yamaki Zushi: Een Unieke Japanse Eetervaring

Een Restaurant Ontworpen door Yu-Fan Kao en Wei-Hua Lin

Inleiding:

Yamaki Zushi is een uniek restaurant dat is ontworpen door Yu-Fan Kao en Wei-Hua Lin. Het restaurant biedt een bijzondere eetervaring waarbij de esthetiek en eenvoud centraal staan. Door het gebruik van verschillende materialen en ontwerpelementen is er een ruimte gecreëerd waarin gasten kunnen genieten van de Japanse keuken en de sfeer van het land zelf kunnen ervaren.

De buitenkant van het restaurant is gemaakt van hardware in de vorm van Japanse houten planken. Dit geeft het restaurant een vintage uitstraling en creëert een gevoel van ruwheid door de toegevoegde lagen. Het interieur van het restaurant is gebouwd met behulp van gerecyclede materialen, zoals houten bakstenen die de oorspronkelijke ontwerpstijl behouden. Deze combinatie van materialen geeft het restaurant een unieke uitstraling en een vleugje Japanse sfeer.

Het interieur van Yamaki Zushi is gebouwd rond het idee van de co-existentie van mens en natuur. Dit wordt weerspiegeld in de ruwe cementmuren, de materialen die lijken op leisteen, de vijver met vissen en de aanwezigheid van bomen. Door het gebruik van verschillende houtsoorten wordt er een gevoel van ruimtelijke uitbreiding gecreëerd, wat zorgt voor een rijke en gevarieerde omgeving. Het interieur is gedecoreerd met roosters en raamversieringen die zijn geïnspireerd op de Japanse Karesenzui-landschapsarchitectuur, wat de kern van het ontwerpconcept weerspiegelt.

Het restaurant is opgedeeld in twee eetgedeeltes. Het eerste gedeelte bestaat uit een open keuken met twaalf zitplaatsen, waar gasten kunnen genieten van de culinaire kunsten van de chef-kok. Het tweede gedeelte bestaat uit privéruimtes, waar gasten kunnen genieten van een intieme en rustige eetervaring. Beide gedeeltes zijn ontworpen met oog voor detail en maken gebruik van houten materialen en hardware schermen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

Yamaki Zushi is gevestigd in Taiwan en het project werd in mei 2021 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar materialen en constructiemethoden. Het gebruik van gerecyclede materialen, zoals Baizou, een materiaal dat is gemaakt van vulkaanas en formaldehyde elimineert, draagt bij aan de duurzaamheid van het ontwerp.

Het ontwerp van Yamaki Zushi is erkend met de Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit is een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Yamaki Zushi is een perfecte combinatie van technische perfectie en artistiek talent, en biedt gasten een unieke en inspirerende eetervaring.

Yamaki Zushi is een restaurant dat niet alleen heerlijke gerechten serveert, maar ook een unieke en sfeervolle omgeving biedt. Het ontwerp van Yu-Fan Kao en Wei-Hua Lin weerspiegelt de essentie van de Japanse cultuur en creëert een harmonieuze balans tussen mens en natuur. Een bezoek aan Yamaki Zushi is een ervaring die alle zintuigen prikkelt en gasten meeneemt op een culinaire reis door Japan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: DRAWIN DESIGN STUDIO
Afbeeldingscredits: DRAWIN DESIGN STUDIO
Projectteamleden: Yu-Fan Kao, Wei-Hua Lin
Projectnaam: Yamaki Zushi
Projectklant: DRAWIN DESIGN STUDIO


Yamaki Zushi IMG #2
Yamaki Zushi IMG #3
Yamaki Zushi IMG #4
Yamaki Zushi IMG #5
Yamaki Zushi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp