Pingxiang SunbiZitan Scenic Area: Een Unieke Samensmelting van Cultuur en Natuur

Een Oase van Rust en Schoonheid in Tianzhong Ancient Town

In de context van nieuwe verstedelijking beschermt Pingxiang op wetenschappelijke wijze het cultureel erfgoed van Tianzhong Ancient Town, toont het de lokale culturele kenmerken en verbetert het de stedelijke cultuur. Dit alles zijn nieuwe hoogtepunten van de moderne ontwikkeling van de stad. Het Ancient Town Reservoir (Wetland Park) combineert parkontwikkeling en bescherming van de oude stad, waarbij menselijke landschappen en historische en culturele locaties elkaar aanvullen. Het creëert een belangrijk cultureel landschap met een lange geschiedenis en de grootste schaal in Pingxiang.

Het Pingxiang SunbiZitan Scenic Area bevindt zich in het zuidwestelijke deel van het park en beslaat een oppervlakte van ongeveer 110.000 vierkante meter. Door de lay-outkenmerken van het lokale dorp voort te zetten, omringen verschillende traditionele commerciële gebouwen kleine clusters, waarin diverse commerciële functies samenkomen. Water stroomt door de clusters en wandelruimtes verspreid in de clusters worden verbonden door voetgangersbruggen, waardoor een puur commercieel en recreatief wandelblok ontstaat met gescheiden watersystemen en verbonden land.

De gebouwen maken gebruik van de traditionele Chinese houten constructie met pen-en-gatverbindingen. Alle houtsoorten zijn waterdicht, brandwerend en insectenwerend, waardoor het gebruik van metalen verbindingsstukken tot een minimum wordt beperkt. Belangrijke materialen zijn lauan hout, aangestampte aarden muren en kleine grijze tegels. Harde landschapsmaterialen bestaan voornamelijk uit natuurstenen platen met een antislipoppervlak en een ouderwetse behandeling. Er worden inheemse boomsoorten geplant.

Het project heeft een bruto vloeroppervlakte van 5.680 vierkante meter en biedt voornamelijk ruimte voor horeca- en commerciële functies. Harde landschappen beslaan een oppervlakte van 14.172 vierkante meter, en groene grond en water hebben een oppervlakte van 90.548 vierkante meter.

Het Pingxiang SunbiZitan Scenic Area is een unieke bestemming die de schoonheid van de natuur en de rijkdom van de cultuur combineert. Het is een plek waar bezoekers kunnen genieten van de rust en sereniteit van het park, terwijl ze ook kunnen genieten van de levendige commerciële en recreatieve activiteiten in de kleine clusters. De integratie van de gebouwen in het landschap zorgt voor een harmonieuze en evenwichtige omgeving, waarin zowel de natuur als de architectuur tot hun recht komen.

Het Pingxiang SunbiZitan Scenic Area is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van de regio, en een voorbeeld van hoe moderne ontwikkeling kan samengaan met het behoud van erfgoed. Het is een plek die zowel lokale bewoners als toeristen trekt, en een belangrijke bijdrage levert aan de culturele en economische groei van Pingxiang.

Met zijn unieke mix van natuurlijke schoonheid, historische charme en moderne voorzieningen, is het Pingxiang SunbiZitan Scenic Area een bestemming die zeker de moeite waard is om te verkennen.

Afbeeldingscredits: Mao Xiaoliang

Belangrijke Opmerking: Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van het Pingxiang SunbiZitan Scenic Area wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: U A D
Afbeeldingscredits: Mao Xiaoliang
Projectteamleden: Xia Jiming, Lin Jianhai, LiHui, Zhang Beibei, Li Wenjiang, XuHui, Wang Jue, GuoHongfeng
Projectnaam: Sunbi Zitan Scenic Area
Projectklant: U A D


Sunbi Zitan Scenic Area IMG #2
Sunbi Zitan Scenic Area IMG #3
Sunbi Zitan Scenic Area IMG #4
Sunbi Zitan Scenic Area IMG #5
Sunbi Zitan Scenic Area IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp