Lakeside Villa: Een Harmonieuze Samensmelting van Natuur en Ruimte

Een Meesterwerk van Yang Luobin

Inleiding:

De Lakeside Villa, ontworpen door Yang Luobin, is een adembenemend voorbeeld van een harmonieuze samensmelting van natuur en ruimte. Met zijn vloeiende lijnen en transparante elementen creëert dit ontwerp een naadloze verbinding tussen het interieur en de omliggende natuurlijke omgeving. In dit artikel zullen we de unieke eigenschappen en inspiratie achter dit ontwerp verkennen, evenals de technologieën die zijn gebruikt om het te realiseren.

De Lakeside Villa bestaat uit vier niveaus, waarvan één ondergronds en drie bovengronds. Het open ontwerp van de woonkamer, met zijn transparante Franse ramen, vervaagt de grens tussen binnen en buiten en creëert een gevoel van transparantie. De functionele gebieden rond het centrum van de villa worden geaccentueerd door strakke lijnen, waardoor interactie tussen de ruimte en de bewoners wordt gestimuleerd. Het ontwerp legt de nadruk op harmonieuze proportionele relaties en creëert een helder, netjes en ritmisch visueel effect.

Wat de Lakeside Villa echt uniek maakt, is het gebruik van de natuurlijke omgeving als inspiratiebron. Het ontwerp is gebaseerd op het Japanse concept van "ma", dat verwijst naar een ruimte of pauze binnen een bepaalde tijd of ruimte. Het doel van dit ontwerp is om de ruimte soepel te laten aansluiten op het omliggende landschap en te laten groeien met de natuur. De frames van het gebouw vangen het prachtige buitenlandschap en de bries van het meer brengt de kracht van de natuur naar binnen. Het ontwerp is gebaseerd op lineair denken en creëert een gevoel van continuïteit en vloeiendheid.

De technologieën die zijn gebruikt om de Lakeside Villa te realiseren, zijn even indrukwekkend als het ontwerp zelf. De ruimte is opgedeeld in verschillende leefscènes, waarbij een kalmerend kleurenpalet wordt gebruikt om een rustige sfeer te creëren, vooral in de slaapkamers. De privéruimtes worden voornamelijk gedomineerd door witte tinten en houtkleur, wat zorgt voor een natuurlijke en vredige sfeer. De grote witte oppervlakken in de slaapkamers reflecteren het natuurlijke licht en zorgen voor een open en lichte sfeer. Met voldoende openheid en daglicht voldoen de afzonderlijke privéruimtes aan de behoeften van studie en werk.

De functionele configuratie van de Lakeside Villa is ook het vermelden waard. De keuken en eetkamer zijn verbonden met de woonkamer, waardoor de bewoners kunnen genieten van het uitzicht op het meer terwijl ze rond het kookeiland zitten en met elkaar praten. Het ontwerp van de trap, die fungeert als een verbindingspunt in de ruimte, is gebaseerd op een filosofie van eenvoud. Met zijn transparante vorm en strakke lijnen voegt de trap levendigheid toe aan de ruimte en creëert het een gevoel van beweging.

De Lakeside Villa is een ware oase van rust en sereniteit. Het ontwerp weerspiegelt de wens van de bewoners om een aangenaam leven te leiden en biedt een naadloze verbinding tussen het interieur en de natuurlijke omgeving. Dit meesterwerk van Yang Luobin is terecht bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Fotograaf UOHO, Lakeside Villa, 2020. Afbeelding 2: Fotograaf UOHO, Lakeside Villa, 2020. Afbeelding 3: Fotograaf UOHO, Lakeside Villa, 2020. Afbeelding 4: Fotograaf UOHO, Lakeside Villa, 2020. Afbeelding 5: Fotograaf UOHO, Lakeside Villa, 2020.

De Lakeside Villa is een meesterwerk dat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt en een harmonieuze samensmelting van natuur en ruimte creëert. Met zijn vloeiende lijnen, transparante elementen en aandacht voor harmonie en proportie, is dit ontwerp een ware blikvanger. Yang Luobin heeft met dit project bewezen een meester te zijn in het creëren van ruimtes die zowel functioneel als esthetisch zijn. De Lakeside Villa is een toonbeeld van tijdloze elegantie en een plek waar de bewoners kunnen genieten van de schoonheid van de natuur in al haar glorie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yang Luobin
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer UOHO, Lakeside Villa, 2020. Image #2: Photographer UOHO, Lakeside Villa, 2020. Image #3: Photographer UOHO, Lakeside Villa, 2020. Image #4: Photographer UOHO, Lakeside Villa, 2020. Image #5: Photographer UOHO, Lakeside Villa, 2020.
Projectteamleden: Main design: Yang Luobin
Projectnaam: Lakeside Villa
Projectklant: Yang Luobin


Lakeside Villa IMG #2
Lakeside Villa IMG #3
Lakeside Villa IMG #4
Lakeside Villa IMG #5
Lakeside Villa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp