Shadow Trail: Een Verfrissend en Modieus Interieurontwerp

Een Nieuwe Woonruimte Gecreëerd door Zhi-Jie Weng en Ying-ying Lin

Deze tekst beschrijft het unieke interieurontwerp genaamd Shadow Trail, gemaakt door de getalenteerde ontwerpers Zhi-Jie Weng en Ying-ying Lin. Het project is een nieuwe woonruimte voor een jong stel en is gelegen in Taipei, Taiwan. Het ontwerp is gericht op het creëren van een verfrissende en modieuze sfeer, waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van kleuren, materialen en slimme ontwerptechnieken.

Het ontwerp van Shadow Trail is geïnspireerd op de wens van de klanten om een ruimte te hebben die het gevoel van een modelwoning uitstraalt. Om dit te bereiken, zijn de verlichting en kasten zorgvuldig ontworpen in een tentoonstellingsachtige stijl. De lage en zachte bankmeubels zijn gecombineerd met grijstinten op het plafond, de vloer en de muren. Verschillende materialen in dezelfde kleurtint worden gebruikt om een diepe en gelaagde thuisomgeving te creëren die voldoet aan de verwachtingen van de klanten voor een rijkgekleurde leefomgeving.

Een van de sterke punten van dit ontwerp is het gebruik van kleur om een verfrissende en modieuze sfeer te creëren. Aangezien de klanten de verhouding van lichte elementen wilden verminderen, heeft het ontwerpteam gekozen voor oranje kleuren, stijlvolle kroonluchters en strakke metalen strips om een interieur te creëren dat zowel verfrissend als modieus is. Daarnaast zijn er lage meubels geplaatst om een visueel vergroot en ruimtelijk gevoel te creëren.

Het ontwerp van Shadow Trail maakt gebruik van verschillende materialen, zoals diep inkt-speelsteen, witte getextureerde afwerking, steen en titanium strips. Onder dezelfde kleurtint en met behulp van verschillende materialen wordt een rustige en harmonieuze textuur gecreëerd. Het resultaat is een kalme en semi-luxe ruimtelijke sfeer.

Deze 87-ping ruimte (ongeveer 288 vierkante meter) heeft vier kamers en is voornamelijk ingericht in grijstinten. Houten materialen, verschillende tinten wit en stenen worden ook gebruikt om een kalme en semi-luxe sfeer te creëren.

Het ontwerp van Shadow Trail is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. Het ontwerpteam heeft rekening gehouden met zowel het concept van een modelwoning als de functionaliteit van de ruimte. Het stapelen van materialen heeft geholpen bij het creëren van een continue en geïntegreerde configuratie. Daarnaast zijn er extra op maat gemaakte opbergfuncties in de slaapkamer geplaatst, zodat er ruimte is om koffers en grote dekens op te bergen.

Het ontwerpteam heeft ook enkele uitdagingen moeten overwinnen bij het realiseren van dit ontwerp. Het feit dat de ruimte oorspronkelijk was uitgerust met grote Franse ramen was zowel een voordeel als een uitdaging bij het creëren van de configuratie. Daarnaast moesten ze een harmonieuze ruimtelijke sfeer creëren, terwijl ze het evenwicht tussen lichtefficiëntie en functionaliteit behielden. Het ontwerpteam heeft ervoor gekozen om één van deze aspecten te verbergen in de muren en de andere bloot te laten.

Het kleurenschema is een van de hoogtepunten van dit ontwerp. Door gebruik te maken van inkt-speelstenen, oranje elementen en houttinten, wordt er een perfect gebalanceerde verhouding gecreëerd. Metalen frames en unieke vormen van verlichting worden gebruikt om de artistieke kenmerken van de grijze en witte ruimte naar voren te brengen. Dit belichaamt het concept dat eenvoudige ontwerpen de beste ontwerpen zijn.

Shadow Trail is een indrukwekkend interieurontwerp dat de wensen van de klanten heeft weten te vervullen. Het combineert functionaliteit met een verfrissende en modieuze esthetiek. Het ontwerpteam, bestaande uit Zhi-Jie Weng en Ying-ying Lin, heeft met dit project een prachtige woonruimte gecreëerd die zowel uniek als inspirerend is.

Afbeeldingen met dank aan Maumee Interior Design Studio.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Shadow Trail wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Maumee Interior Design Studio
Afbeeldingscredits: Maumee Interior Design Studio
Projectteamleden: Zhi-jie Weng, Ying-ying Lin
Projectnaam: Shadow Trail
Projectklant: Maumee Interior Design Studio


Shadow Trail IMG #2
Shadow Trail IMG #3
Shadow Trail IMG #4
Shadow Trail IMG #5
Shadow Trail IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp