Intangible Heritage: Een Unieke Fusie van Traditionele Cultuur en Moderne Design

Illustrator Zhou Xiaoshu Brengt China's Immateriële Culturele Erfgoed tot Leven

In een tijdperk waar technologie en kunst samenkomen, heeft Zhou Xiaoshu, een gerenommeerde illustrator, een reeks illustraties gecreëerd die China's immateriële culturele erfgoed op een moderne manier uitdrukken. Deze unieke fusie van traditionele cultuur en hedendaags design is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en innovatieve geest van China.

Zhou's project, genaamd "Intangible Heritage", is geïnspireerd op de combinatie van immaterieel cultureel erfgoed en modern design. Door computer technologie te gebruiken, heeft hij traditionele culturele elementen getransformeerd in een moderne design taal. Dit heeft geresulteerd in een reeks illustraties die op verschillende platforms zoals het internet, gedrukte media, boeken, fotoalbums en publiciteitspagina's worden gebruikt om China's uitstekende traditionele cultuur te verspreiden en culturele innovatieprestaties te tonen.

De illustraties zijn gebaseerd op drie waardevolle elementen van China's immateriële culturele erfgoed: het Zigong Lantern Festival, Pipa Art en Longquan Celadon. Zhou heeft deze culturele essenties op een creatieve manier weergegeven door middel van artistieke illustraties, gecombineerd met computer technologie. Het resultaat is een set van werken die niet alleen de schoonheid van China's traditionele cultuur laten zien, maar ook het publiek aanmoedigen om meer te leren over het immateriële culturele erfgoed van het land.

De illustraties zijn gemaakt met behulp van vector design software en zijn geprint met behulp van super-hoogwaardige printtechnologie en productietechnologie. Dit benadrukt het visuele effect van de poster en toont de exquise en mooie details van de illustraties. De technische specificaties van de illustraties zijn 800mm (H) x 800mm (W) (bladgrootte), gegevensgrootte: 1800mm (H) x 800mm (W), 300dpi, RGB.

De uitdaging voor Zhou was om de essentie van de drie immateriële culturele erfgoederen nauwkeurig vast te leggen en deze op een passende manier te integreren met moderne esthetiek en computer technologie. Door zijn diepgaande onderzoek naar deze erfgoederen en zijn vaardigheid in computer vector schildertechnologie, is hij erin geslaagd om een reeks illustraties te creëren die de unieke cultuur van deze erfgoederen omzetten in de kracht van creatief visueel design.

Deze unieke benadering van het combineren van traditionele cultuur en moderne design heeft Zhou erkenning opgeleverd in de vorm van de prestigieuze A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie, en die een opmerkelijk niveau van excellentie tonen.

Met zijn project "Intangible Heritage" heeft Zhou Xiaoshu een brug geslagen tussen het verleden en het heden, en heeft hij een nieuwe manier gevonden om China's rijke culturele erfgoed te eren en te vieren. Door de kracht van moderne technologie en design te gebruiken, heeft hij een unieke visuele taal gecreëerd die de schoonheid en diepte van China's immateriële culturele erfgoed op een nieuwe en boeiende manier uitdrukt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xiaoshu Zhou
Afbeeldingscredits: Image #1 : Illustration Zhou Xiaoshu&Huo kai, 2022. Image #2 : Illustration Zhou Xiaoshu, 2022. Image #3 : Illustration Zhou Xiaoshu, 2022. Image #4 : Illustration Zhou Xiaoshu, 2022. Image #5 : Illustration Zhou Xiaoshu, 2022.
Projectteamleden: Xiaoshu Zhou
Projectnaam: Intangible Heritage
Projectklant: Xiaoshu Zhou


Intangible Heritage IMG #2
Intangible Heritage IMG #3
Intangible Heritage IMG #4
Intangible Heritage IMG #5
Intangible Heritage IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp