Nanxiang Incity: Een Visueel Begeleidingssysteem Geïnspireerd door Kraanvogels

Een Unieke Signage-ervaring in Shanghai

Nanxiang Incity, gelegen in Shanghai, heeft een visueel begeleidingssysteem geïmplementeerd dat geïnspireerd is door kraanvogels. Het artistieke ontwerp van de borden toont de beeldende afbeelding van paren kraanvogels en biedt klanten een verhaallijn tijdens het winkelen in het winkelcentrum. De ontwerpers hebben de kraancultuur geïntegreerd in het winkelcentrum en klanten begeleid om de alomtegenwoordige kraancultuur te ervaren.

De inspiratie voor het ontwerp komt voort uit de kraanvogels die in paren vliegen. De ontwerpers hebben geprobeerd om de vorm van de kraanvogel te combineren met de bewegwijzering, waarbij ze gebruik hebben gemaakt van abstracte kunsttechnieken om de dagelijkse vorm van de kraanvogels te transformeren tot de afbeelding op de bewegwijzering. Op deze manier kan elke consument die naar Nanxiang Incity komt, een diepe indruk krijgen van kraanvogels in verschillende scènes.

Om de tekst en de externe omtrek op het oppervlak van de lichtbak duidelijker te maken, hebben de ontwerpers witte inktblokkerende bedrukking gebruikt op het lichtgevende vel. Hierdoor wordt het verlichtingseffect van het tekstloze gedeelte overschaduwd en worden de tekst en de externe omtrek duidelijker. De hangende stukken maken gebruik van spiegelpivotpunten om te reflecteren, waardoor het visuele effect van de pivotpunten in de omgeving wordt verzwakt en ze opgaan in de omgeving van het winkelcentrum.

Het ontwerp van Nanxiang Incity omvat verschillende specificaties. De lichtbak heeft een afmeting van 1145 (lengte) * 2160 (hoogte) mm, de liftstukken hebben een afmeting van 1500 (lengte) * 640 (hoogte) mm en het buitendisplay heeft een afmeting van 3000 (lengte) * 1700 (hoogte) mm.

Tijdens het ontwerpproces is er zorgvuldig rekening gehouden met de interactie tussen de ruimte en de lokale culturele creativiteit. Dit biedt klanten begeleiding bij hun activiteiten en voorziet hen van de volledige set diensten die ze nodig hebben. Overal in het winkelcentrum zijn er vloergidsborden en introducties van winkeliers te vinden bij de ingang en uitgang van de roltrap en op de kruispunten van de klantenstroom. Mensen kunnen in één oogopslag de informatie begrijpen, en het beeld van kraanvogels is zeer populair.

Het ontwerpproject van Nanxiang Incity duurde in totaal 3 jaar. Het ontwerp begon in Shanghai in 2018, het bouwproject werd gestart in 2019 en werd in 2020 voltooid in Shanghai.

Het onderliggende onderzoek voor dit ontwerp richtte zich op de inwoners van Shanghai en de omliggende gebieden, met als doel een plek te bieden om te ontspannen. De ontwerpers combineerden de culturele kenmerken van Nanxiang, dat bekend staat om zijn kraanvogels en tempels, en haalden de elementen van kraanvogels eruit om via de planning van scènes een micro-vakantieoord te creëren. Op deze manier kan elke klant van het winkelcentrum zijn of haar gefragmenteerde tijd interessant en van hoge kwaliteit maken.

Er waren verschillende uitdagingen bij het ontwerpen van Nanxiang Incity. Het toepassen van kraanvogelverhalen in het ontwerp, waarbij de kraanvogelborden in het winkelgebied en de parkeergarage verschillende betekenissen van dansen en terugkeren hebben, geeft consumenten een gevoel van thuis. De oorspronkelijke lichtbak was moeilijk te bedienen omdat de vorm van het interne lichtstuk verschilde van de standaardvorm. Om het beeld beter te laten zien, is het buigframe aangepast om interne ruimte toe te voegen en onderhoud na meer dan een half jaar van proefdraaien en vergelijken te vergemakkelijken.

Het ontwerp van Nanxiang Incity is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2021. Deze prijs wordt uitgereikt aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en toont een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ZESION DESIGN
Afbeeldingscredits: ZESION DESIGN
Projectteamleden: Jie Zhou
Projectnaam: Nanxiang Incity
Projectklant: ZESION DESIGN


Nanxiang Incity  IMG #2
Nanxiang Incity  IMG #3
Nanxiang Incity  IMG #4
Nanxiang Incity  IMG #5
Nanxiang Incity  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp