Alskar: Een Eigentijds Typeface Geïnspireerd door het Brutalisme

Een Nieuwe Typeface Gemaakt door Paul Robb en Moira Bartoloni

Inleiding

Het Brutalisme is een beweging die bekend staat om zijn rauwe en ongepolijste esthetiek, en nu heeft het zijn weg gevonden naar de wereld van typografie. Paul Robb en Moira Bartoloni hebben Alskar gecreëerd, een eigentijdse sans-serif typeface die de essentie van het Brutalisme vastlegt. Met zijn sterke geometrische vormen en authentieke contrasten is Alskar een veelzijdige font die geschikt is voor diverse merken, van high fashion tot artistieke communicatie.

Ontwerpers Paul Robb en Moira Bartoloni wilden een typeface creëren die de visuele consistentie zou bieden die nodig is voor een breed scala aan merken. Ze wilden een eigentijds gevoel combineren met de ruwe esthetiek van het Brutalisme. Het resultaat is Alskar, een font dat zowel elegant als hedendaags is.

De unieke eigenschappen van Alskar maken het een opvallende keuze voor branding en identiteit. De brede sans-serif vormen geven het een moderne uitstraling, terwijl de sterke geometrische contrasten zorgen voor een krachtige visuele impact. Alskar is ontworpen om de verschuivende esthetiek van onze tijd te vertegenwoordigen en biedt een frisse kijk op typografie.

Om Alskar tot leven te brengen, hebben Robb en Bartoloni gekozen voor een gedurfde presentatie. Het type specimen is gedrukt op krantenpapier in CMYK. Het formaat van het specimen is A2, dat vervolgens is gevouwen en verzonden als A4. Deze presentatie geeft het font een moderne uitstraling en biedt een unieke ervaring voor de lezer.

De interactie met het ontwerp vond plaats door het type specimen te sturen naar bestaande en potentiële klanten. Op deze manier konden zij de veelzijdigheid en de visuele impact van Alskar zelf ervaren.

Het ontwikkelingsproces van Alskar begon in september 2021 en het font werd uiteindelijk uitgebracht in januari 2022. Gedurende deze tijd hebben Robb en Bartoloni uitgebreid onderzoek gedaan naar het Brutalisme, zowel in de architectuur als in de beeldende kunst. Ze wilden ervoor zorgen dat het font visueel correct zou passen binnen deze stroming.

De creatie van Alskar was geen gemakkelijke taak. Het ontwerpen van een typeface die de esthetiek van het Brutalisme zou weerspiegelen, vereiste zorgvuldig onderzoek en aandacht voor detail. Robb en Bartoloni hebben echter met succes een font gecreëerd dat de ruwe schoonheid van het Brutalisme vastlegt en tegelijkertijd een eigentijds gevoel behoudt.

Alskar heeft al erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het font werd bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Alskar werd geprezen om zijn technische kenmerken en uitmuntendheid, en bracht positieve emoties, verbazing en verwondering teweeg.

Met Alskar hebben Paul Robb en Moira Bartoloni een eigentijdse sans-serif typeface gecreëerd die de rauwe esthetiek van het Brutalisme vastlegt. Het font is veelzijdig en geschikt voor diverse merken, van high fashion tot artistieke communicatie. Met zijn sterke geometrische vormen en authentieke contrasten biedt Alskar een frisse kijk op typografie en vertegenwoordigt het de verschuivende esthetiek van onze tijd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Paul Robb
Afbeeldingscredits: Paul Henry Robb
Projectteamleden: Paul Henry robb Moira Bartoloni
Projectnaam: Type Specimen Alskar
Projectklant: Paul Robb


Type Specimen Alskar IMG #2
Type Specimen Alskar IMG #3
Type Specimen Alskar IMG #4
Type Specimen Alskar IMG #5
Type Specimen Alskar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp