Smart Charging: Een slimme oplossing voor elektrische voertuigen

Verbeter uw reiservaring met de Baidu Map app

Als reactie op de groeiende populariteit van elektrische voertuigen en de behoefte aan betrouwbare oplaadfaciliteiten, heeft het ontwerpteam bestaande uit Ying Li, Yongzhi Ji, Meng Xu en Yao Xiao de innovatieve Smart Charging oplossing ontwikkeld. Deze applicatie, beschikbaar op zowel iOS als Android, biedt gebruikers een naadloze en stressvrije reiservaring door het vinden en beheren van oplaadstations te vergemakkelijken.

Met de toenemende adoptie van elektrische voertuigen wereldwijd, hebben veel landen beleid geïmplementeerd om de ontwikkeling van elektrische voertuigen te bevorderen. In China alleen al is het aantal elektrische voertuigen gestegen tot 5 miljoen in 2020 en naar verwachting 8 miljoen tegen het einde van 2021. Gebruikers van elektrische voertuigen maken zich echter zorgen over de beschikbaarheid van oplaadfaciliteiten en de gebruikservaring.

Om deze zorgen aan te pakken en gebruikers gemoedsrust te bieden tijdens hun reizen, heeft het Smart Charging ontwerpteam samengewerkt met Baidu Map app om een unieke functionaliteit te creëren. Gebruikers kunnen nu eenvoudig oplaadstations in de buurt zoeken en de beschikbaarheid en laadstatus van elke oplader bekijken via de panoramische foto's die in de app worden weergegeven. Dit stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk oplaadstations te vinden en hun reis dienovereenkomstig te plannen.

Naast het bieden van informatie over oplaadstations, voorziet Smart Charging gebruikers ook van real-time energie-informatie en oplaadservices tijdens het reizen. Gebruikers kunnen nu met vertrouwen op weg gaan, wetende dat ze toegang hebben tot betrouwbare oplaadfaciliteiten en de mogelijkheid hebben om hun voertuig op te laden wanneer dat nodig is.

De interactie met de Smart Charging app is intuïtief en gebruiksvriendelijk. De app bevat een oplaadkaart op de startpagina, waar gebruikers oplaadstations in de buurt kunnen zien en gedetailleerde informatie kunnen bekijken. Daarnaast worden er specifieke informatiekaarten voor voertuigen gemaakt om de gebruikerservaring van elektrische voertuigen te verbeteren. Tijdens het zoeken naar bestemmingen en het plannen van routes, worden er aanbevolen kaarten weergegeven op de startpagina voor woon-werkverkeer, korte en lange reizen, en wordt er informatie over oplaadstations getoond.

Het Smart Charging project werd gelanceerd in China in februari 2021 en is nog steeds in ontwikkeling. Het ontwerpteam, gevestigd in Beijing, China, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar gebruikersinzichten, emotionele impact, gebruiksscenario's en ontwerptrends om een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring te bieden.

De combinatie van kaartnavigatie en oplaadservices in de Baidu Map app was een uitdaging voor het ontwerpteam. Door echter innovatieve oplossingen te implementeren, zoals het tonen van realtime informatie over oplaadstations en het markeren van verschillende laadstatussen met kleuren op het scherm, heeft het team een gebruiksvriendelijke en efficiënte app gecreëerd.

Smart Charging heeft erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid en creatieve ontwerp. In 2022 werd het bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Mobile Technologies, Applications and Software Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in technische en creatieve vaardigheden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Smart Charging kunnen elektrische voertuiggebruikers nu met vertrouwen en gemak reizen, wetende dat ze toegang hebben tot betrouwbare oplaadfaciliteiten. Download de Baidu Map app vandaag nog en ervaar de voordelen van Smart Charging!


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Projectteamleden: Ying Li,Yongzhi Ji,Meng Xu,Yao Xiao,Baoping Li,Huan Yang
Projectnaam: Smart Charging
Projectklant: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd


Smart Charging IMG #2
Smart Charging IMG #3
Smart Charging IMG #4
Smart Charging IMG #5
Smart Charging IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp