Booxpace: Een Flexibele en Handige Kantoorreserveringsapplicatie voor Hybride Werkmodellen

Een Innovatieve Oplossing voor de Nieuwe Werkrealiteit

Onze levens zijn veranderd door de pandemie. Met name op afstand werken en hybride werkmodellen zijn wijdverspreid geworden en hebben het bedrijfsleven veranderd. In het snel veranderende hybride werkmodel zijn nieuwe behoeften ontstaan. Booxpace richt zich op deze behoeften en heeft als doel flexibel en gemakkelijk gebruik van hybride kantoren mogelijk te maken.

Booxpace is een kantoorreserveringsapplicatie die is ontwikkeld voor bedrijven met een hybride werkmodel. Met Booxpace kunnen medewerkers reserveringen maken met details zoals parkeer- en eetopties. Afhankelijk van de capaciteit in de betreffende periode kunnen ze kiezen, de huidige capaciteitsstatus van de reservering volgen en hun aankomende reserveringen bekijken. Ze kunnen zelfs zien welke collega's dezelfde reservering hebben gemaakt.

De kracht van Booxpace ligt in de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. De applicatie is ontworpen met behulp van de Design Thinking-methodologie en een op de gebruiker gerichte ontwerpbenadering. Het team heeft interviews gehouden met doelgebruikers en marktonderzoek uitgevoerd om de behoeften en uitdagingen van bedrijven en medewerkers in kaart te brengen.

De applicatie is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-systemen en maakt gebruik van moderne ontwerptools zoals Figma, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop. Het ontwikkelingsteam, onder leiding van Ezgi Gok en creatief directeur Ismail Malcok, heeft nauw samengewerkt om een intuïtieve en aantrekkelijke gebruikerservaring te creëren.

Booxpace biedt een naadloze gebruikerservaring. Na het aanmelden verwelkomt de startpagina de gebruiker met een vriendelijke stem om het gevoel van eenzaamheid veroorzaakt door de pandemie te overwinnen. Het toont een 3D-model en de capaciteit van het kantoor, wat gebruikers helpt om vertrouwd te raken met het kantoor en een gevoel van verbondenheid met hun bedrijf aanmoedigt.

Medewerkers kunnen reserveringen maken voor zichzelf of voor meerdere deelnemers. Als er deelnemers zijn bij de reservering, wordt er een uitnodiging naar hen gestuurd. Medewerkers kunnen de capaciteitsstatus van de reservering volgen en andere medewerkers zien die dezelfde reservering hebben gemaakt in hetzelfde gebied. Indien gewenst kunnen ze de reservering die ze hebben gemaakt bewerken of annuleren.

Booxpace is ontwikkeld met een in-house vrijwillig projectteam. Het nemen van initiatief van de teamleden was de grootste uitdaging, aangezien het project op vrijwillige basis werd ontwikkeld. Met de pandemische omstandigheden willen mensen socialiseren, maar ze zijn bang om ziek te worden. Ook willen ze niet gescheiden worden van hun huisdieren. Wat betreft bedrijven, hoewel ze de capaciteit van het bedrijf voor de pandemie kenden, veranderde het aantal mensen elke dag na de pandemie.

Booxpace is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award 2022 in de categorie Mobiele Technologieën, Applicaties en Softwareontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Booxpace biedt een innovatieve oplossing voor de nieuwe werkrealiteit. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en flexibele functionaliteiten stelt het medewerkers in staat om efficiënt gebruik te maken van hybride kantoren en bevordert het een gevoel van verbondenheid en samenwerking binnen bedrijven. Deze applicatie is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die streven naar een succesvolle implementatie van hybride werkmodellen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ezgi Gok and Ismail Malcok
Afbeeldingscredits: Illustration family that is used in the app: Creative Commons License CC0 Free for commercial or personal use by Pablo Stanley. Icons that are used in the app: Free Creative Commons licenses Font license that is used in the app: https://scripts.sil.org/OFL Phone and people mockups that are used optional images: Item License Code: 42YV7QPGZHhttps://elements.envato.com/iphone-mockup-JTBQKFC Item License Code: BW4FK9LM2Shttps://elements.envato.com/iphone-11-pro-clay-mockup-GZS8ZAB Item License Code: 65DUG4PT7Vhttps://elements.envato.com/iphone-11-pro-clay-mockup-6GTWKPQ Video Template and music that is used in video: Item License Code: KW8MZN4ECG Item URL: https://elements.envato.com/digital-agency-opener-KQEBFF4 Item License Code: YFEZCL327X Item URL:https://elements.envato.com/minimal-5CDP3A8
Projectteamleden: Lead Designer: Ezgi Gok Creative Director: Ismail Malcok
Projectnaam: Booxpace
Projectklant: Ezgi Gok and Ismail Malcok


Booxpace IMG #2
Booxpace IMG #3
Booxpace IMG #4
Booxpace IMG #5
Booxpace IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp