Land of Dawn: Een Warme en Elegante Moderne Woning

Een Meesterwerk van Mu Yan Tsai

Inleiding:

De Land of Dawn is een prachtig ontworpen woning, gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Mu Yan Tsai. Met zijn unieke visie en aandacht voor detail heeft het ontwerpteam een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch is. De woning straalt een pure en natuurlijke sfeer uit, met een overlapping van donkere en lichte lagen die zorgen voor een visueel spektakel. Laten we eens dieper ingaan op de unieke kenmerken en het ontwerpproces van deze prachtige woning.

De Land of Dawn is ontworpen met als doel de ruimte opnieuw te definiëren en een frisse uitstraling te geven. Het ontwerpteam begon met het plafond van de woonkamer in het openbare gedeelte en creëerde een geleidelijke spanning door middel van overlappende bogen. Dit zorgt voor een duidelijke visuele richting en een rijke visuele verandering. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van schermen en opbergkasten om de diepte van de visuele doordringing te vergroten en de veranderingen in de ruimte te leiden. Dit zorgt niet alleen voor een harmonieus geheel, maar sluit ook perfect aan bij de wensen van de bewoners.

De Land of Dawn is gerealiseerd door het gebruik van verschillende materialen en kleuren. De gevel is opgedeeld in verschillende gebieden en elk gebied heeft zijn eigen warme textuur. De hoofdwand van de woonkamer is bedekt met houtfineer, terwijl de tv-wand is bedekt met stenen panelen. Dit zorgt niet alleen voor een harmonieus geheel met andere details, maar biedt ook perfecte opbergruimte. Daarnaast zijn er metalen glazen schuifdeuren, gebogen marmeren schermen en gebogen glas gebruikt om de flexibiliteit en vloeiendheid van de functie te behouden en een praktisch en esthetisch beeld te creëren.

De Land of Dawn is een vijf verdiepingen tellend gebouw met een oppervlakte van ongeveer 330 vierkante meter. Elke verdieping heeft een woonkamer, een badkamer en vijf slaapkamers. Het ontwerpteam heeft gebruik gemaakt van gebogen vormen en houten elementen om een frisse sfeer te creëren in elke ruimte. De indeling is voornamelijk gebaseerd op de woon- en eetkamer, de hoofdslaapkamer, de tweede slaapkamer, de ouderlijke slaapkamer, de studeerkamer (toekomstige kinderkamer) en de ruimte voor de schrijn.

De Land of Dawn biedt een unieke en ideale leefomgeving voor de bewoners. Het ontwerpteam heeft de textuur en toon van de ruimte opnieuw bedacht en heeft door middel van gebogen, rooster- en houten materialen een harmonieus geheel gecreëerd. De bewoners kunnen zich onbewust onderdompelen in de elegante en unieke sfeer van deze pure, rustige en comfortabele plek.

Het project werd voltooid in oktober 2021 in Taiwan. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de persoonlijkheid van de bewoners om een unieke en ideale plek voor hen te creëren. Door de ruimte opnieuw vorm te geven en te spelen met kleurtonen, materialen en meubels, is er een harmonieuze en consistente sfeer in de woning ontstaan. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan functionaliteit, gemak en comfort.

De Land of Dawn is een ware triomf van design en vakmanschap. Het ontwerpteam heeft zichzelf overtroffen door de beperkingen van de oorspronkelijke ruimte te overwinnen en een warme en rustgevende omgeving te creëren die perfect past bij de persoonlijkheid van de bewoners.

Met zijn ingetogen donkere kleuren, marmeren elementen en houten accenten straalt de Land of Dawn een warme en elegante sfeer uit. Het ontwerp weerspiegelt niet alleen de persoonlijkheid van de bewoners, maar biedt ook een oase van rust waar ze kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen na een drukke dag.

De Land of Dawn is een ware blikvanger en een inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een unieke en stijlvolle woning. Het is een perfect voorbeeld van hoe design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan om een ruimte te creëren die zowel mooi als praktisch is.

Afbeelding Credits: T.C.H Extended Design Team

Awards en Erkenningen: De Land of Dawn heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Land of Dawn wordt geprezen om zijn integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GLOBAL UNITED INNOVATORS CORP.
Afbeeldingscredits: T.C.H Extended Design Team
Projectteamleden: Hsueh Tsai, Taylor Tsai, Hugo Tsai
Projectnaam: Land of Dawn
Projectklant: GLOBAL UNITED INNOVATORS CORP.


Land of Dawn IMG #2
Land of Dawn IMG #3
Land of Dawn IMG #4
Land of Dawn IMG #5
Land of Dawn IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp