Cloud: Een Licht en Dynamisch Loftstijl Vakantieappartement

Een Unieke Ruimte die Vakantiegevoel Oproept

De Cloud is een vakantieappartement dat is ontworpen om een gevoel van vakantie in een kleine ruimte te creëren. Het combineert de schoonheid van bergen en bossen en maakt gebruik van een gebogen vorm om de omhelzing van groen in de ruimte te symboliseren. Door het gebruik van lijnen wordt er visuele leiding gecreëerd, waardoor elke ruimte binnenin naar buiten wordt geleid en er een sterke verbinding met de natuurlijke omgeving ontstaat.

Het unieke van dit loftstijl vakantieappartement is het idee van substractie. Het ontwerp integreert behoeften en functies en verweeft de leefruimte met de esthetiek van de ruimte. Door gebruik te maken van eenvoudige lijnen en primaire kleuren worden de dragende structuren van het gebouw bedekt. Het gebruik van permeabele bouwmaterialen in het hele project vergroot het zicht en vermindert het gevoel van beklemming in kleine ruimtes.

Een lichtgewicht trap gemaakt van dunne stalen panelen en grenen multiplex vormt de visuele as van het ontwerp. Een ander type trap met touw wordt gebruikt om de doordringbaarheid van de ruimte te vergroten. Naast de versterking van de zwevende trap door middel van de verbinding met het stalen frame binnenin de muur, komt de belangrijkste ondersteuning van het stalen touw dat met touw is omwikkeld. Een stalen slot en speciale bandage verbinden de vloer met het plafond om de trap te versterken.

De Cloud heeft een totale hoogte van 380 cm. Het onderste deel van de tussenverdieping heeft een hoogte van 120 cm en een totale oppervlakte van 40 vierkante meter. Boven de tussenverdieping is er een hoogte van 163,5 cm en een oppervlakte van 16,5 vierkante meter. Het balkon beslaat ongeveer 5 vierkante meter en de kleedkamer is ongeveer 3,3 vierkante meter. De perforatieplaat heeft een dikte van 3 mm, een gatdiameter van 5 mm en een afstand van 5 mm.

De Cloud is ontworpen met het oog op interactie en functionaliteit. De trap heeft een geperforeerde vorm, waardoor zonlicht door de gaten kan binnendringen en een ritme van licht en schaduw toevoegt. Om de structuur van de tussenverdieping te versterken, is er een lichtstrip ontworpen aan de buitenmuur van de kleedkamer, die de structuur tussen de oude en nieuwe muren verbindt. Hierdoor hebben de oude en nieuwe structuren een bufferzone voor vervorming bij temperatuurveranderingen.

Het project is gestart in oktober 2019 en werd voltooid in januari 2020 in Yilan, Taiwan. Tijdens het ontwerpproces is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de structuur en de mogelijkheden van de ruimte. De ontwerper heeft gebruik gemaakt van een uitsnijdingstechniek in de gevelmuur om de skeletstructuur van de trap te versterken en een gevoel van visuele zweving te creëren.

De Cloud is een prachtig voorbeeld van een vakantieappartement dat met een minimalistische benadering een gevoel van ruimte en verbondenheid met de natuur creëert. Het ontwerp is uniek en innovatief, en heeft terecht de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Mooten Studio, Cloud, 2020. Afbeelding 2: Mooten Studio, Cloud, 2020. Afbeelding 3: Mooten Studio, Cloud, 2020. Afbeelding 4: Mooten Studio, Cloud, 2020. Afbeelding 5: Mooten Studio, Cloud, 2020.

De Cloud is een inspirerend voorbeeld van hoe een kleine ruimte kan worden getransformeerd tot een licht en dynamisch vakantieappartement. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail biedt het een unieke ervaring voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een bijzondere plek om te verblijven. Het ontwerp integreert naadloos functie en esthetiek, waardoor een gevoel van ruimte en verbondenheid met de natuur wordt gecreëerd. De Cloud is een ware oase van rust en ontspanning, en verdient alle lof en erkenning die het heeft ontvangen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JUI MIN CHEN
Afbeeldingscredits: Image #1: Mooten Studio, Cloud, 2020. Image #2: Mooten Studio, Cloud, 2020. Image #3: Mooten Studio, Cloud, 2020. Image #4: Mooten Studio, Cloud, 2020. Image #5: Mooten Studio, Cloud, 2020.
Projectteamleden: JUI MIN CHEN
Projectnaam: Cloud
Projectklant: JUI MIN CHEN


Cloud IMG #2
Cloud IMG #3
Cloud IMG #4
Cloud IMG #5
Cloud IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp