Ontwerpnaam: Tijdcapsule

Ontwerper: Yuchen Chen

Inleiding

De Tijdcapsule, ontworpen door Yuchen Chen, is een uniek boekontwerp dat de lezer meeneemt op een interactieve reis door de geschiedenis van grafisch ontwerp. Met behulp van inspiratie uit de archeologie en onconventionele ontwerpkeuzes, nodigt dit boek de lezer uit om als een archeoloog te handelen en de geschiedenis te onderzoeken.

De Tijdcapsule is ontworpen om de lezer een dynamische en boeiende ervaring te bieden, terwijl het tegelijkertijd helpt om het boek gemakkelijker te begrijpen. De pagina's zijn onafhankelijk gemaakt en elk papier is voorzien van een paginanummer. De rand van de pagina's is verbrand en er is wit poeder over gestrooid, waardoor het boek eruitziet als een eeuwenoud cultureel erfgoed. De tekst is opzettelijk te klein om met het blote oog te lezen, waardoor een vergrootglas nodig is. Dit ongebruikelijke boekontwerp begeleidt de lezer om als een archeoloog de geschiedenis te onderzoeken.

Het boek bevat de geschiedenis van grafisch ontwerp en is een combinatie van typografie, lay-out, grafisch ontwerp en verpakkingsontwerp. Het is geen traditioneel boekontwerp, maar eerder een interactieve ervaring die de lezer uitnodigt om handschoenen te dragen, een borstel en een vergrootglas te gebruiken en zich als een archeoloog te gedragen.

De Tijdcapsule heeft een afmeting van 220 mm breed x 200 mm hoog en bestaat uit 15 onafhankelijke pagina's met een bijbehorende verpakking.

Dit unieke boekontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Print en Published Media Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

De Tijdcapsule is niet zomaar een boek, het is een ervaring die de lezer uitnodigt om de geschiedenis van grafisch ontwerp te ontdekken op een interactieve en boeiende manier. Met zijn unieke ontwerp en inspiratie uit de archeologie, is dit boek een must-have voor liefhebbers van kunst, design en geschiedenis.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yuchen Chen
Afbeeldingscredits: Yuchen Chen
Projectteamleden: Yuchen Chen
Projectnaam: Time Capsule
Projectklant: Yuchen Chen


Time Capsule IMG #2
Time Capsule IMG #3
Time Capsule IMG #4
Time Capsule IMG #5
Time Capsule IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp