Starry Night: De Eerste Natuurlijke Gloeiende Orchidee

Seed Coleus Greenhouse presenteert een baanbrekende biotechnologie

Starry Night, een project van Seed Coleus Greenhouse, introduceert de wereld aan de eerste natuurlijke gloeiende orchidee. Deze innovatie, geïnspireerd door de rustgevende sterrenhemel, belooft een unieke ervaring te bieden die de schoonheid en mysterie van de natuur viert.

Het idee voor Starry Night kwam voort uit de wens om de positieve emoties die men ervaart bij het kijken naar een sterrenhemel - zoals vrede, comfort, ontspanning, geluk en voldoening - te repliceren. De ontwerpers wilden een ervaring creëren waarbij men, omringd door gloeiende orchideeën, de talloze fonkelende sterren kan tellen en zich kan verliezen in de schitterende dromen die deze kleine lichtpuntjes oproepen.

Wat Starry Night onderscheidt van andere ontwerpen, is de unieke eigenschap van de orchideeën om te gloeien in het donker. Dit wordt mogelijk gemaakt door een innovatieve biotechnologie die gebruik maakt van EU-conforme high-entropy oxiden die worden opgenomen via de bladaders van de orchideeën. Deze technologie stelt mensen in staat om te communiceren met de gloeiende orchideeën en de schoonheid en het mysterie ervan te ervaren, net zoals men dat zou doen bij het kijken naar een sterrenhemel.

De gloeiende orchideeën zijn gecreëerd door middel van een nieuwe biotechnologie die de wereld de eerste natuurlijke gloeiende orchidee heeft gebracht. Deze technologie maakt gebruik van EU-conforme high-entropy oxiden die worden opgenomen via de bladaders van de orchideeën, waardoor de bloemen 's nachts gloeien in een ontworpen patroon zonder andere lichtbronnen. Dit resulteert in een presentatie van een sterrennacht op de bloembladen.

Deze technologie werd voor het eerst getoond tijdens de Taiwan International Orchid Show in maart 2023, in samenwerking met de Taiwan Orchid Growers Association en de Council of Agriculture (Taiwan). Het project was het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de verschillende soorten, kleuren en vormen van orchideeën en hun unieke esthetische waarde.

De grootste uitdaging bij de realisatie van dit project was het creëren van een echt gloeiende bloem zonder gebruik te maken van genetische modificatie. Desondanks is het team erin geslaagd om een technologie te ontwikkelen die orchideeën in het donker laat gloeien door middel van EU-conforme high-entropy oxiden die worden opgenomen via de bladaders van de orchideeën.

Deze prestatie heeft niet onopgemerkt gebleven. Starry Night werd bekroond met de Bronzen A' Product Engineering and Technical Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Deze erkenning bevestigt de bijdrage van Starry Night aan de verbetering van de kwaliteit van leven en het creëren van een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yen-Hsun Su
Afbeeldingscredits: Image #1, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Image #2, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Image #3, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Image #4, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Image #5, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023.
Projectteamleden: Professor Dr. Yen-Hsun Su Fei Pan Ya-Hui Chang Chia-Wei Chang Li-Lin Huang Wei-Sheng Chen Flower Ku Shu-Mei Wang Chen-Piao Yen Jyh-Ming Ting Wei-Chien Ma Sheng-Lung Tu
Projectnaam: Starry Night
Projectklant: Yen-Hsun Su


Starry Night IMG #2
Starry Night IMG #3
Starry Night IMG #4
Starry Night IMG #5
Starry Night IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp