Revolutionaire Remigo One Verandert de Wereld van Elektrisch Varen

Remigo One: 's Werelds Eerste 1000W Elektrische Buitenboordmotor in Roervorm

Met een ambitieus ontwerp dat de pijnpunten van traditionele buitenboordmotoren aanpakt, introduceert Remigo Electric Outboards de Remigo One, een innovatie die het elektrisch varen herdefinieert.

De ontwerpers van Remigo Electric Outboards hebben zich laten inspireren door de uitdagingen waar booteigenaren vaak mee te maken krijgen: zware motoren, corrosie, lastige bediening, olielekkages en betrouwbaarheidsproblemen. De Remigo One is niet zomaar een geëlektrificeerde versie van een benzine buitenboordmotor; het is een product dat vanaf de basis is opgebouwd met de nieuwste technologieën, materialen en gebruikseisen, en vooral met de wensen van de gebruikers in het achterhoofd.

Wat de Remigo One onderscheidt, is zijn unieke vormgeving en functionaliteit. Als 's werelds eerste 1000W elektrische buitenboordmotor in de vorm van een roer, weegt de Remigo One slechts 12 kg en is daarmee de lichtste in zijn klasse. Hetzelfde model kan gebruikt worden voor boten tot 7 meter of 1500 kg. De aluminium unibody constructie is IP67 gecertificeerd, wat betekent dat de vitale onderdelen volledig beschermd zijn tegen de zware maritieme omstandigheden en intensief gebruik, wat het onderhoud minimaliseert en de levensduur van het product verlengt. Een innovatief montagesysteem maakt het installatieproces veel eenvoudiger, sneller en veiliger voor zowel de gebruiker als de buitenboordmotor.

De productie van de Remigo One maakt gebruik van een aluminium unibody die beter bestand is tegen zout, water, zon en verwacht ruw gebruik dan plastic. Alle aluminium onderdelen zijn geanodiseerd en gepoedercoat. De witte behuizing is bestand tegen langdurige blootstelling aan de zon en beschermt de vitale onderdelen tegen oververhitting. Er worden premium LG batterijcellen gebruikt die zijn beoordeeld op 1000 cycli (om 80% capaciteit te bereiken), en er is een optie om de batterij te vervangen met een systeemupgrade na batterijdegradatie.

De Remigo One is eenvoudig te bedienen: monteer de beugel op de spiegel, plaats de buitenboordmotor erop, zet hem aan met de magnetische sleutel op de interface en gebruik de twee knoppen op de interface om de gewenste richting aan te geven. Met een eenvoudige pompbeweging van de hendel wissel je tussen de functies: horizontale modus voor sturen, neerwaartse modus voor het dragen van de buitenboordmotor, en opwaartse modus voor het vergrendelen in de centrale positie en het optillen van de buitenboordmotor uit het water.

De ontwikkeling van de Remigo One begon in 2018 en werd gelanceerd in 2020 op de Salone Nautico in Genua. Het ontwikkelings- en productieproces vindt plaats in Ljubljana, Slovenië. Door middel van interviews met drie belangrijke gebruikersgroepen en voortdurende betrokkenheid bij de ontwikkeling door middel van bruikbaarheidstests, taakanalyse en feedback, heeft het team een buitenboordmotor ontworpen die varen eenvoudig en frustratievrij maakt, zelfs voor degenen zonder nautische kennis. De Remigo One is de lichtste in zijn klasse, met alle vitale onderdelen verzegeld in een IP67 waterdichte behuizing, en vereist bijna geen onderhoud. Het is ook echt veelzijdig: dezelfde eenheid kan elk type vaartuig tot 8m/1500kg aandrijven, is geschikt voor zeewater en voldoet aan de regelgeving voor gebruik op alle binnenwateren.

De Remigo One heeft verschillende patenten en nuttigheidsmodellen in Slovenië, Italië, Japan, China, Duitsland en Spanje, en is geregistreerd als Gemeenschapsmodel in de EU. Deze innovatieve buitenboordmotor is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Product Engineering en Technical Design in 2024, een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitmuntende expertise en innovatie tonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Remigo Electric Outboards
Afbeeldingscredits: Remigo Electric Outboards
Projectteamleden: Tjaš Cvek Valentin Koblar Ajda Bertok Jan Rudolf Marko Vrtovec
Projectnaam: Remigo One
Projectklant: Remigo Electric Outboards


Remigo One IMG #2
Remigo One IMG #3
Remigo One IMG #4
Remigo One IMG #5
Remigo One IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp