Winghook: Innovatief Zweeds Design voor Kunstbevestiging

De Creatie van een Uniek Merkidentiteitssysteem

Daniel da Hora, een naam die synoniem staat voor innovatie en design, heeft een nieuw branding systeem ontwikkeld voor Winghook, een product dat de kunstwereld op zijn kop zet.

De kunst van het tentoonstellen gaat verder dan het creëren van het kunstwerk zelf; het gaat ook om de manier waarop het gepresenteerd wordt. Met deze visie heeft Daniel da Hora, een gerenommeerde ontwerper, een branding systeem ontworpen voor Winghook, een Zweeds consumentenproduct dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop kunst aan de muur wordt bevestigd. Winghook, dat zich onderscheidt door zijn eenvoud en veiligheid, is niet zomaar een spijker of schroef; het is een superieure oplossing voor het ophangen van kunst.

De inspiratie voor het logo en het merkidentiteitssysteem vond zijn oorsprong in de geometrie, precisie en het minimalistische ontwerp van het product zelf. Da Hora heeft deze elementen vertaald naar een visuele taal die zowel in de fysieke verpakking als in de digitale aanwezigheid van het merk consistent is. Voor de stationaire materialen, zoals visitekaartjes voor consultants en verkopers, en de verpakking, is de geometrie van het logo gebruikt om een patroon te creëren dat gemakkelijk toepasbaar is in verschillende uitvoeringen van het merk.

Winghook is een wereldwijd verkocht product, zowel in reguliere winkels als via e-commerce op hun website en sociale media. Het ontwerp van Da Hora ondersteunt deze wereldwijde aanwezigheid door een branding systeem te bieden dat zowel herkenbaar als aanpasbaar is voor verschillende culturen en markten.

De technische specificaties van het ontwerp zijn indrukwekkend en tonen Da Hora's aandacht voor detail. Van de persoonlijke kaartjes met twee kleurendruk op 300g Canson C a Grain papier tot de ambachtelijke dozen van 510g Gold Kraft karton, elk element van de Winghook branding is zorgvuldig overwogen en uitgevoerd met de hoogste kwaliteitsnormen.

Deze aandacht voor detail en innovatie heeft er niet voor niets toe geleid dat het ontwerp van Da Hora bekroond is met de Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. Deze onderscheiding bevestigt de praktische en innovatieve eigenschappen van het ontwerp, die voldoen aan professionele en industriële eisen en bijdragen aan een betere wereld.

Met Winghook en het bijbehorende branding systeem van Daniel da Hora is de perfecte oplossing voor het ophangen van kunst in huis, studio, kantoor of zelfs in musea en galerieën binnen handbereik. Het is een toonbeeld van hoe design en functionaliteit samenkomen om het dagelijks leven te verrijken en de manier waarop we kunst ervaren te transformeren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daniel da Hora
Afbeeldingscredits: Image #1 to #5: Creator Daniel da Hora, Variations, 2024.
Projectteamleden: Designer: Daniel da Hora
Projectnaam: Winghook Branding System
Projectklant: Dahlstedt Holding SL


Winghook Branding System IMG #2
Winghook Branding System IMG #3
Winghook Branding System IMG #4
Winghook Branding System IMG #5
Winghook Branding System IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp