Alishan Forest: Een Esthetisch Voorstel voor Seizoensgebonden Bosbeleving

Een Unieke Benadering van Toerisme in Alishan National Forest Recreation Area

Alishan National Forest Recreation Area, opgericht in 2001, staat bekend om zijn diverse ecosysteem. In de afgelopen decennia had Alishan, geconfronteerd met een groeiend aantal oudere toeristen, een ouderwets imago. In het transformatieproces werd Alishan geconfronteerd met de grootste uitdaging van de COVID-19-pandemie in 2020. Om op deze uitdaging te reageren, hebben we "Het Esthetisch Voorstel voor Seizoensgebonden Bos" voorgesteld, dat artistieke ervaringen naar het Alishan-bos bracht in de vier seizoenen. Door middel van opeenvolgende activiteiten op het gebied van kunst, ecologie en reizen, verkenden mensen het voorjaar, de zomer, de herfst en de winter in het Alishan-bos op een geheel nieuwe manier. In dit project onderging Alishan een toeristische make-over, veranderde het in een uitweg voor mensen die zich ellendig voelden in de post-pandemische periode en trok het succesvol toeristen van verschillende leeftijden aan.

Om mensen te laten afstappen van het archaïsche idee dat het Forest Recreation Area alleen bedoeld is voor "bosbehoud en gezond wandelen", leidde het Esthetisch Voorstel voor Seizoensgebonden Bos de lokale overheid weg van de oude manieren van bosbeheer. Mensen begonnen het bos nu te verkennen met drie nieuwe dimensies: "Respect - De Harmonie tussen Mens en Natuur", "Esthetiek - De Balsem van Kunst en Bos" en "Samenleven - De Wederkerigheid tussen Soorten en Bos".

We hebben vier esthetische evenementen ontworpen - "Lente, Bloemenconcerten tussen de Kersenbloesems", "Zomer, De Bosbioscoop onder de Heilige Bomen", "Herfst, Het Schilderfeest in het Esdoornbos" en "Winter, De Zonsopgangpicknick op het Gras" - als reactie op de vier seizoenskenmerken van Alishan: bloemen, heilige bomen, esdoorn en zonsopgang. Door middel van opeenvolgende esthetische ervaringen op het gebied van geluid, visie, aanraking en gevoel, dompelden mensen zich onder in het bos zonder het belang van samenleven met de natuur uit het oog te verliezen.

Op basis van respect voor de natuur werden de vier esthetische bosactiviteiten allemaal gebouwd met transparante, houten of natuurlijke materialen, zodat mensen op de meest directe manier met de omgeving kunnen omgaan.

We passen de bosactiviteiten aan op basis van seizoenen, terrein en cultuur. In het voorjaar leidt de violist mensen langs het pad van de kersenbloesem met zoete melodieën. In de zomer kijken mensen met Bluetooth-oortjes naar een film onder de heilige bomen zonder het nachtelijke ecosysteem te verstoren. In de herfst nemen mensen deel aan een schilderfeest in transparante huizen. De kleurrijke huizen worden later pop-up installatiekunst die opgaat in het bos. In de winter genieten mensen van een bospicknick bij zonsopgang zonder vervuiling te veroorzaken. De vier esthetische bosactiviteiten leren mensen het belang van samenleven door: 1. Kennis over het bos 2. Respect voor het bos 3. Ontspanning met het bos.

Het project begon in januari 2020 en werd in december 2020 voltooid in het Alishan National Forest Recreation Area.

Het Esthetisch Voorstel voor Seizoensgebonden Bos heeft de lokale overheidsideeën over bosbeheer verworpen. Mensen beginnen het bos nu te verkennen met drie nieuwe concepten: Respect - De Harmonie tussen Mens en Natuur, Esthetiek - De Balsem van Kunst en Bos, en Samenleven - De Wederkerigheid tussen Soorten en Bos.

Het ontwerp van Alishan Forest heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Het ontwerp wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHAN MAI FOOD
Afbeeldingscredits: SHAN MAI FOOD
Projectteamleden: Creative Director: YI-JEN, TU Project Manager: HSIANG-YI, HO Design Guidance: MENG-HAN, LIU Designer: YI-CHIN, CHUNG Designer: CHIAO-WEI, YANG Designer: YU-CHAN, LIN Designer: HSUAN-YING, CHIANG Designer: CHANG-YU-CHEN Designer: CHING- YU, YEN Space Designer: TZU-HAO, KUO
Projectnaam: Alishan Forest
Projectklant: SHAN MAI FOOD


Alishan Forest IMG #2
Alishan Forest IMG #3
Alishan Forest IMG #4
Alishan Forest IMG #5
Alishan Forest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp