Tuscany Oorbellen: Een Hommage aan de Schoonheid van Italië

Een Ontwerp van Pavit Gujral

Inleiding

De Tuscany Oorbellen zijn geïnspireerd op de zomerse reis van ontwerper Pavit Gujral naar Italië in 2018. Ze werd verliefd op het land en vooral op de pastelgroene en rode kleuren van het Toscaanse platteland. De parels stellen de zon voor, omringd door diamanten baguettes, kralen en briljanten als stralen. De tweekleurige toermalijn is zorgvuldig uitgekozen met de kleuren van Toscane in gedachten en wordt omringd door een weg van bruine diamanten, geflankeerd door de iconische cipressen van Toscane in roségoud. De diamanten kralen en briljanten symboliseren de occasionele regendruppels die vallen op de roodbruine wegen van Toscane.

De Tuscany Oorbellen zijn gezet in 18K wit en roségoud met tweekleurige toermalijn, toermalijn briolettes, Tahitiaanse parels, diamanten baguettes, diamanten kralen en briljanten. De parels stellen de zon voor, omringd door diamanten baguettes, kralen en briljanten als stralen. De tweekleurige toermalijn is zorgvuldig uitgekozen met de kleuren van Toscane in gedachten en wordt omringd door een weg van bruine diamanten, geflankeerd door de iconische cipressen van Toscane in roségoud.

Het productieproces begint met het maken van een schets. Zodra de schets is goedgekeurd, wordt de CAD-tekening gemaakt om de vorm en technische details van het sieraad te finaliseren, zoals het aantal en de grootte van de stenen, de hoeveelheid goud en de zetting. Vervolgens wordt het sieraad gegoten in 18K goud en begint het proces van het zetten van de stenen. Elke steen wordt met de hand gezet en bijgewerkt voor een perfecte afwerking. Na het zetten wordt het sieraad gepolijst en afgewerkt voor de perfecte uitstraling.

De Tuscany Oorbellen hebben een breedte van 30 mm en een lengte van 100 mm.

Hoewel de oorbellen 100 mm lang zijn, bewegen ze prachtig en zijn ze superlicht. Ze creëren een prachtige beweging en sprankeling wanneer ze gedragen worden.

Het ontwerp van de Tuscany Oorbellen is geïnspireerd op de topografie van de Toscaanse regio in Italië. De kleuren en het landschap van de regio, samen met het beroemde citaat "Onder de Toscaanse zon", vormen de inspiratie achter dit stuk.

Het ontwerpen van een lange oorbel die licht en comfortabel is om te dragen, was een uitdaging. Elke steen is zorgvuldig gekozen met het gewicht van de stenen en het goud in gedachten. Daarnaast was het een uitdaging om zoveel verschillende vormen van diamanten samen te brengen en diamanten kralen te verkrijgen, maar dit is succesvol overwonnen.

De Tuscany Oorbellen zijn een eerbetoon aan de schoonheid van Italië en de betoverende regio Toscane. Met hun unieke ontwerp en prachtige details zijn ze een ware blikvanger.

De Tuscany Oorbellen zijn ontworpen door Pavit Gujral en zijn bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pavit Gujral
Afbeeldingscredits: Pavit Gujral
Projectteamleden: Pavit Gujral
Projectnaam: Tuscany Earrings
Projectklant: Pavit Gujral


Tuscany Earrings IMG #2
Tuscany Earrings IMG #3
Tuscany Earrings IMG #4
Tuscany Earrings IMG #5
Tuscany Earrings IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp