NU: Een Uniek Horloge dat Bewustzijn Creëert voor Watervervuiling

Een Innovatief Ontwerp van Maziar Mohit en Iman Kimiaei

Watervervuiling is een urgent probleem dat onze aandacht vereist. Het horloge NU is ontworpen om mensen bewust te maken van dit probleem en hen aan te moedigen actie te ondernemen. Geïnspireerd door de ochtenddauw, is NU een uniek horloge dat water bevat uit 's werelds meest vervuilde waterbronnen. Dit horloge is niet alleen een tijdwaarnemer, maar ook een symbool van de noodzaak om onze oceanen en waterwegen te beschermen.

De vorm van het horloge is geïnspireerd op een waterdruppel die op een blad rust. Het horloge rust elegant op de horlogeband en volgt de contouren van de druppel. De prachtige blauwe kleur is geïnspireerd op de ongerepte oceaan, die we moeten koesteren en beschermen.

Wat NU echt uniek maakt, is de manier waarop het de tijd weergeeft. Het horloge heeft een wijzerplaat die gevuld is met water uit vervuilde waterbronnen. Binnenin de watergevulde wijzerplaat bevinden zich de transparante acryl wijzers, aangedreven door een Zwitsers quartz uurwerk. Deze wijzers zijn bijna onzichtbaar in het water totdat je het metalen lichaam van het horloge aanraakt. Dit lichaam fungeert als een touch-gevoelige schakelaar en activeert een LED-licht dat door de wijzers schijnt. Hierdoor lichten ze op in het troebele water en tonen ze de tijd.

Het horloge is vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen. De kast is gemaakt van 316L roestvrij staal en wordt bekroond met een gewelfd saffierglas met een anti-reflecterende coating aan beide zijden. De horlogeband is gemaakt van natuurlijk en diervriendelijk cactusleer, met een magnetische sluiting voor extra comfort en gemak. Het vervuilde water in de wijzerplaat wordt gesteriliseerd met behulp van UV-licht, waardoor het horloge veilig en hygiënisch is om te dragen. Met een kastdiameter van 38 mm, een dikte van 12 mm en een bandbreedte van 20 mm is NU een elegant en draagbaar horloge dat geschikt is voor zowel mannen als vrouwen.

Het ontwerpproces van NU begon in december 2020 in Toronto en werd voltooid in februari 2021 in Krakau. Het ontwerpteam, bestaande uit Maziar Mohit en Iman Kimiaei, heeft intensief onderzoek gedaan naar watervervuiling en de beste manieren om mensen bewust te maken van dit probleem. Ze wilden een horloge creëren dat niet alleen functioneel is, maar ook een gespreksonderwerp vormt en mensen aanzet tot actie.

Het ontwerp van NU is erkend met de prestigieuze A' Design Award, waar het de Zilveren prijs heeft gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horlogeontwerp. Deze onderscheiding benadrukt de creativiteit, innovatie en technische excellentie van het ontwerp. NU is een voorbeeld van uitmuntendheid en vakmanschap, en roept positieve gevoelens op bij degenen die het zien.

NU is meer dan alleen een horloge; het is een symbool van verandering en bewustwording. Door dit unieke horloge te dragen, draag je bij aan het vergroten van het bewustzijn voor watervervuiling en inspireer je anderen om actie te ondernemen. Laten we samenwerken om onze oceanen en waterwegen te beschermen en een betere toekomst voor onze planeet te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Maziar Mohit
Afbeeldingscredits: Image #1 : 3D Artist Iman Kimiaei, NU Image 01, 2021 Image #2 : 3D Artist Iman Kimiaei, NU Image 02, 2021 Image #3 : 3D Artist Iman Kimiaei, NU Image 03, 2021 Image #4 : 3D Artist Iman Kimiaei, NU Image 04, 2021 Image #5 : 3D Artist Iman Kimiaei, NU Image 05, 2021
Projectteamleden: Maziar Mohit Iman Kimiaei
Projectnaam: Nu
Projectklant: Maziar Mohit


Nu  IMG #2
Nu  IMG #3
Nu  IMG #4
Nu  IMG #5
Nu  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp