Wudang Berg: Een Visuele Ode aan Cultureel Erfgoed

Yao Wu's Ontwerp Verenigt Wudang's Geschiedenis en Moderniteit

De Wudang Berg, een symbool van Chinese Taoïstische cultuur, is de inspiratiebron voor Yao Wu's nieuwste project. Deze visuele verkenning belicht de unieke samensmelting van cultureel erfgoed en hedendaags ontwerp.

De Wudang Berg, bekend als de geboorteplaats van het Chinese Taoïsme en Tai Chi, is een locatie van immense culturele waarde. In 1994 werd het oude architecturale complex van de Wudang Berg erkend als Werelderfgoed, waarmee de status als een van China's belangrijkste culturele schatten werd bevestigd. Ontwerper Yao Wu heeft zich door deze rijke geschiedenis laten inspireren om een reeks visuele ontwerpen te creëren die de essentie van Wudang's culturele erfgoed vastleggen.

Yao Wu's project voor de Wudang Berg omvat een breed scala aan ontwerpelementen, waaronder drie illustraties van verschillende formaten, drie logo-ontwerpen en bijbehorende verpakkingsontwerpen, patronen geïnspireerd door Wudang's mythologie en inheemse dieren, en het interieurontwerp van de flagship store. Het hoofdlogo van de Wudang Berg weerspiegelt de historische en plechtige aard van de locatie als Werelderfgoed, terwijl de commerciële submerken van Wudang Berg zich kenmerken door strakke lijnen en een moderne uitstraling.

De realisatie van dit project maakt gebruik van diverse technologieën en materialen, afhankelijk van de toepassing. Zo worden de illustraties geproduceerd met giclée-technologie, en krijgen verpakkingen een extra dimensie door reliëfdruk en hot stamping. Deze technieken verrijken niet alleen de visuele ervaring, maar stellen de gebruiker ook in staat om via tactiele en visuele aspecten een diepere verbinding met het ontwerp te maken.

De technische specificaties van het ontwerp zijn zorgvuldig overwogen. Verpakkingsdozen meten 18cm bij 18cm en zijn verfraaid met een combinatie van embossing, hot stamping en UV-coating om de patronen en illustraties te benadrukken. De illustraties zelf, bedoeld voor weergave als enkele kunstwerken, meten 3.84m bij 0.76m, terwijl de 12 vignetten ook als postkaarten kunnen worden gepresenteerd.

Hoewel illustraties en grafische ontwerpen niet direct met gebruikers kunnen interageren, bieden de verpakking en producten een intuïtieve weergave van de details in de illustraties. De verschillende verpakkingstechnologieën stellen gebruikers in staat om de verfijning van het patroonontwerp zowel tactiel als visueel te ervaren.

Het project, gestart in Beijing in juli 2023 en afgerond in december 2023, stelde Yao Wu en zijn team voor de uitdaging om Wudang's historie te behouden en tegelijkertijd een breed publiek voor zijn cultuur te interesseren. Het ontwerpen van illustraties die zowel de klassieke architectuur als de culturele elementen van Wudang Berg integreren, vereiste een uitgebreide en bedachtzame aanpak, waarbij realisme en Chinese mythologie samensmelten.

Yao Wu's project voor de Wudang Berg is een voorbeeld van hoe cultureel erfgoed en commerciële waarde hand in hand kunnen gaan. Het ontwerp is niet alleen een visuele viering van Wudang's rijke geschiedenis, maar ook een strategische stap in het digitaliseren en commercieel uitbreiden van dit erfgoed. Het project werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Cultureel Erfgoed en Cultuurindustrie Ontwerp in 2024, een erkenning voor de creatieve vindingrijkheid en bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu yao
Afbeeldingscredits: Wu yao
Projectteamleden: Original designer:Wu yao Illustration designer:Zhang yuchen Illustration designer:Xie boxing Graphic designer:Tan zhen Graphic designer:Zheng ziyang Graphic designer: Tang Wenhu 3D designer:Liao hao Photographer:Zhou Tingjue
Projectnaam: Wudang Mountain
Projectklant: Beijing Wuyao Cultural and Creative Co. Ltd.


Wudang Mountain IMG #2
Wudang Mountain IMG #3
Wudang Mountain IMG #4
Wudang Mountain IMG #5
Wudang Mountain IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp