Ontwerpnaam: Esc

Ontwerper: Eric Lalande

Inleiding

Dit project is geïnspireerd door mijn persoonlijke ervaring met het ontvangen van vaccinaties. De zorgverlener moest verschillende flesjes manipuleren en één voor één spuiten vullen. Een mogelijke efficiëntiewinst zou kunnen worden behaald in het geval van vaccinatiecampagnes. De voorbereiding van spuiten kan worden gecentraliseerd en voorgevulde kits kunnen worden gedistribueerd naar zorgverleners.

De Emergency Syringe Capsule biedt bescherming en een temperatuurgecontroleerde omgeving voor tien spuiten. Een kleurveranderende koude pack biedt visuele aanwijzingen om snel de interne temperatuur van de capsule te beoordelen. De ESC bevat ook verschillende beveiligingsfuncties om gebruikers te waarschuwen voor mogelijke manipulatie. De ESC maakt het mogelijk om de opslag en distributie van vaccins tijdens immunisatiecampagnes te centraliseren.

De Emergency Syringe Capsule maakt gebruik van een kleurveranderende koude pack om de temperatuur van de spuiten visueel weer te geven. Deze functie zorgt ervoor dat de spuiten tot wel 5 uur lang op een veilige temperatuur blijven. De ESC bevat ook verschillende beveiligingsfuncties om gebruikers te waarschuwen voor mogelijke manipulatie. De locaties van de spuiten worden numeriek en met kleuren aangegeven, waardoor de communicatie tussen zorgverleners wordt vergemakkelijkt.

De Emergency Syringe Capsule is ontworpen met afmetingen van 200 mm x 125 mm x 58 mm (7,87 inch x 4,92 inch x 2,28 inch) en weegt 130 gram met tien gevulde spuiten (0,29 lbs).

Het ontwerp van de Emergency Syringe Capsule is intuïtief en maakt gebruik van visuele aanwijzingen om de interactie tussen zorgverleners te vergemakkelijken. Het kan worden gebruikt tijdens vaccinatiecampagnes, maar ook door hulpverleningsteams tijdens crisissituaties of andere speciale omstandigheden.

Het project is ontwikkeld van december 2021 tot januari 2022 in Sainte Therese, Quebec, Canada.

Belangrijke erkenning: Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Medische Apparaten en Medische Uitrusting in 2022. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eric Lalande
Afbeeldingscredits: Eric Lalande
Projectteamleden: Eric Lalande
Projectnaam: Esc
Projectklant: Eric Lalande


Esc IMG #2
Esc IMG #3
Esc IMG #4
Esc IMG #5
Esc IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp