Spoon: Een Vriendelijke en Ergonomische Zwangerschapstest

Ontworpen door MrSmith Studio

Inleiding

Een zwangerschapstest is een intiem en emotioneel moment in het leven van een vrouw. Daarom heeft MrSmith Studio de Spoon ontworpen, een vriendelijke en ergonomische zwangerschapstest die comfort en gebruiksgemak biedt. Geïnspireerd door de vorm van een lepel, heeft deze unieke test een zachte uitstraling en een breder handvat voor een betere grip.

Ontwerper MrSmith Studio heeft bij het ontwerpen van de Spoon rekening gehouden met het moment van gebruik. Deze eenmalig te gebruiken test is bedoeld voor een zeer intiem en kostbaar moment in het leven van een vrouw. Daarom zijn alle vormen verzacht en afgerond om een vriendelijke uitstraling te creëren. Het handvat is gekanteld en vergroot voor een betere ergonomie.

De Spoon is gemaakt van geïnjecteerd bioplastic, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. De dikte van de onderdelen is zorgvuldig gekalibreerd om materiaal te besparen. Met een afmeting van 130 x 25 x 10 mm en een gewicht van slechts 14 gram is de Spoon een compact en lichtgewicht ontwerp.

De interactie met de Spoon is zeer intuïtief dankzij de zachte vormen en het bredere handvat. De ergonomie is ontworpen voor eenvoudig gebruik en maximaal comfort.

Het ontwerpproces van de Spoon begon in juli 2019 en het product werd in januari 2020 op de markt gebracht. Het project omvatte uitgebreid marktonderzoek, materiaal- en productietechnieken, en een focus op gebruikersinteractie en emoties.

Het ontwerpen van de Spoon bracht enkele uitdagingen met zich mee. De bredere en gekantelde grip vereiste complexe geometrie, waarbij ervoor moest worden gezorgd dat de geïnjecteerde plastic onderdelen perfect op elkaar aansloten met minimale toleranties.

De Spoon is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het ontwerp, geïnspireerd door de vorm van een lepel, straalt vriendelijkheid en betrouwbaarheid uit. Het gebruik van bioplastic en het minimaliseren van materiaalgebruik dragen bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.

De Spoon, ontworpen door MrSmith Studio, is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Medische Apparaten en Medische Uitrusting in 2020. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Spoon integreert beste praktijken uit de industrie en biedt voldoening en positieve gevoelens, en draagt zo bij aan een betere wereld.

De Spoon is een revolutionaire zwangerschapstest die niet alleen nauwkeurigheid en betrouwbaarheid biedt, maar ook comfort en gebruiksgemak. Met zijn vriendelijke vormgeving en ergonomische grip is de Spoon een voorbeeld van innovatief design in de medische wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MrSmith Studio
Afbeeldingscredits: MrSmith Studio
Projectteamleden: MrSmith Studio
Projectnaam: Spoon
Projectklant: MrSmith Studio


Spoon IMG #2
Spoon IMG #3
Spoon IMG #4
Spoon IMG #5
Spoon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp