Arc: Een Intelligent Mobiel Apparaatbeheersysteem voor Bedrijven

Een Innovatieve Oplossing voor het Opladen en Beheren van Bedrijfsapparaten

Bedrijven die dagelijks handheld mobiele apparaten aan werknemers verstrekken, hebben moeite om ervoor te zorgen dat de apparaten opgeladen, functioneel en klaar voor gebruik zijn wanneer werknemers ze nodig hebben. Het beheren van in- en uitchecken van apparaten, defecte eenheden en het omgaan met verlies kost organisaties elk jaar miljoenen dollars. ARC (Asset Recharge Center) is geïnspireerd door de behoefte aan een esthetische, locker-gebaseerde, uitbreidbare kiosk voor apparaatbeheer met intelligente software die apparaten voor werknemers kan volgen, beveiligen en beheren.

ARC is een intelligent mobiel apparaatbeheersysteem dat is geïntegreerd in één centrale kiosk. De modulaire opzet maakt het mogelijk om het systeem uit te breiden naarmate het aantal apparaten groeit. De lockers van zwaar staal zorgen ervoor dat de apparaten veilig zijn en ongeautoriseerde gebruikers buiten blijven. Een 17-inch touchscreen maakt zelfbediening voor werknemers mogelijk, terwijl een groothoekbeveiligingscamera en RFID-technologie zorgen voor naleving van het gebruik. Dankzij de geïntegreerde OptiCharge-technologie wordt elke apparaat opgeladen met de maximale toegestane capaciteit. Een back-upbatterij zorgt ervoor dat de ARC-kiosk blijft werken tijdens stroomstoringen.

De ARC-kiosk is gemaakt van een poedergecoate stalen structuur van 20 gauge. De lockers hebben plexiglas ramen en zijn ontworpen om WiFi 2.4 en 5.0 GHz signalen te laten doordringen tot de apparaten binnenin. Een scansysteem leest de barcodes of QR-codes op zowel werknemersbadges als apparaten om bij te houden wie toegang heeft tot de apparaten en lockers. Een ingebouwde camera maakt foto's tijdens het in- en uitcheckproces voor extra beveiliging en verantwoording. Een actief koelsysteem zorgt ervoor dat de apparaten de ideale temperatuur behouden in de afgesloten oplaadruimtes. Modulaire compartimenten bieden ondersteuning voor uitbreiding van meer apparaten en veranderende behoeften van bedrijven.

De basis ARC-kiosk is 72 inch hoog, 19 inch diep en 12 inch breed, en weegt 112 lbs. De modulaire uitbreidingseenheden zijn 72 x 28 x 12 inch en wegen 61 lbs. De basis kiosk is voorzien van een ingebouwd 17-inch touchscreen display met barcodescanner en camera.

Het gebruik van de ARC-kiosk is eenvoudig. Een werknemer scant hun badge met behulp van de ingebouwde barcodescanner, selecteert het benodigde apparaat en een locker geeft het apparaat vrij met de hoogste lading. Bij het terugbrengen van het apparaat herhaalt de werknemer het proces; ze scannen hun badge om toegang te krijgen tot de locker, scannen het apparaat, melden eventuele schade of storingen, sluiten het apparaat aan en sluiten de lockerdeur.

De ARC-kiosk is ontwikkeld door ChargeitSpot in samenwerking met Design 1st. Het project begon in september 2021 en de definitieve ontwerpen werden kort daarna voltooid. Een pre-productieprototype, dat het uiteindelijke ontwerp vertegenwoordigt voor distributie in kleine volumes, werd gepresenteerd op de Modex supply chain automation show in maart 2022 en werd enthousiast ontvangen door bedrijven.

De ontwikkeling van de ARC-kiosk omvatte uitgebreid onderzoek en testen. Thermische simulaties hielpen bij het begrijpen van de warmteafvoer in de kioskstructuur. Een lab-unit werd geprototypeerd om de WiFi-verbinding te verifiëren en de grootte van de ramen te optimaliseren. Het ontwerp moest ook rekening houden met verschillende apparaattypes en oplaadtijden, evenals de luchtstroom voor koeling en connectiviteit.

De ARC-kiosk heeft een patent en is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Office and Business Appliances Design in 2022. Deze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp van de ARC-kiosk en de bijdrage ervan aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het efficiënt beheren van bedrijfsapparaten.

Met de ARC-kiosk biedt ChargeitSpot een intelligente oplossing voor het opladen en beheren van bedrijfsapparaten. Het modulaire ontwerp, de beveiligingsfuncties en het gebruiksgemak maken het een ideale keuze voor bedrijven die behoefte hebben aan een efficiënt en betrouwbaar apparaatbeheersysteem.

Beeldcredits: James Henderson

Intellectueel eigendomsrecht: Gepatenteerd. US20210265843A1. ChargeItSpot LLC. 2021. Verenigde Staten


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Design 1st
Afbeeldingscredits: Video Credits: ChargeitSpot Image Credits: James Henderson
Projectteamleden: James Henderson, Senior Industrial Design Donovan Wallace, VP of Electronics Design Sheri Tate - Senior Vice President Product Strategy, ChargeITspot
Projectnaam: Arc
Projectklant: Design 1st


Arc IMG #2
Arc IMG #3
Arc IMG #4
Arc IMG #5
Arc IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp