Forrest: Een Elegante en Innovatieve Bank

Een Ontwerp van Giuliano Ricciardi

Inleiding:

Forrest is een bank die elegantie combineert met innovatie. Ontworpen door Giuliano Ricciardi, biedt deze bank een unieke en verfijnde ervaring. Met zijn minimalistische vorm en opvallende kenmerken is Forrest een ontmoetingsplaats voor mensen van alle achtergronden. Of het nu gaat om een gesprek, meditatie of gewoon even uitrusten, deze bank biedt een comfortabele en stijlvolle plek om te ontspannen.

De Forrest bank is een monoliet die zijn elegantie ontleent aan zijn minimale vorm en zijn structuur bedekt met porseleinen steengoed, waardoor de oppervlakken verfraaid worden. Dankzij deze elementen is het mogelijk om perfect elke steen, hout of metaal na te bootsen, terwijl de technische voordelen (duurzaamheid, lichtheid, weerstand, enz.) behouden blijven. De structuur wordt aangevuld met de lichtgewicht corten ondersteuning, die bijna verdwijnt door het plasma gesneden patroon.

De Forrest bank is gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën. Het corten staal is gesneden met behulp van plasmatechnologie, terwijl het porseleinen steengoed is gesneden met waterstraaltechnologie. Deze productiemethoden zorgen voor nauwkeurigheid en kwaliteit in elk detail van het ontwerp.

Met afmetingen van 2400 mm x 800 mm x 400 mm biedt de Forrest bank voldoende ruimte om comfortabel te zitten. Het ontwerp is zorgvuldig overwogen om zowel esthetisch als functioneel te zijn, waardoor het een perfecte aanvulling is op elke binnen- of buitenruimte.

De Forrest bank is niet alleen een esthetisch meesterwerk, maar ook een functioneel meubelstuk. De draagstructuur van de bank bestaat uit een MDF-box die toegankelijk is via een deur aan de zijkant. Hierdoor kunnen gebruikers items zoals matten, boeken en andere persoonlijke spullen opbergen. De corten ondersteuningselementen hebben zowel een decoratieve als een statische functie, waardoor de bank een complete uitstraling krijgt.

De Forrest bank is ontworpen met oog voor detail en vakmanschap. Het gebruik van corten staal en porseleinen steengoed zorgt voor duurzaamheid en een luxe uitstraling. De bank is ook voorzien van een LED-strip onder de projectie, waardoor een zachte en sfeervolle verlichting ontstaat.

Het ontwerp van de Forrest bank is ontstaan uit een diepgaand onderzoek naar de behoeften en verwachtingen van gebruikers. Traditioneel worden banken vaak gezien als eenvoudige en goedkope objecten. Met de Forrest bank wilde ontwerper Giuliano Ricciardi deze perceptie veranderen en een bank creëren die elegantie en waarde toevoegt aan elke ruimte.

De ontwikkeling van de Forrest bank bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het belangrijkste was om de bank een lichte uitstraling te geven, ondanks zijn massieve uiterlijk. Door materialen zoals marmer te vervangen door MDF en porseleinen steengoed, slaagde Ricciardi erin om de bank lichter en toch duurzaam te maken. Een andere uitdaging was het creëren van een corten ondersteuningselement dat zowel esthetisch als structureel bijdroeg aan het ontwerp.

De Forrest bank is een bekroond ontwerp. Het heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Tuin- en Buitenkamermeubilair in 2022. Deze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële normen.

Met zijn unieke combinatie van elegantie, innovatie en functionaliteit is de Forrest bank een ware blikvanger. Of het nu in een park, een museum of een woonruimte is, deze bank voegt stijl en comfort toe aan elke omgeving.

Beeldcredits:

#1 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 01, 2019

#2 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 02, 2019

#3 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 03, 2019

#4 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 04, 2019

#5 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 05, 2019


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Giuliano Ricciardi
Afbeeldingscredits: #1 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 01, 2019 #2 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 02, 2019 #3 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 03, 2019 #4 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 04, 2019 #5 Designer Giuliano Ricciardi, Forrest 05, 2019
Projectteamleden: Giuliano Ricciardi
Projectnaam: Forrest
Projectklant: Giuliano Ricciardi


Forrest IMG #2
Forrest IMG #3
Forrest IMG #4
Forrest IMG #5
Forrest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp