Wandering: Een Nieuwe Benadering van Psychologische Apps

Een licht gamification concept om negatieve emoties te verlichten

In een samenleving die steeds stressvoller wordt, lijden veel mensen aan angst of verschillende psychische aandoeningen. Wandering heeft als doel mensen te helpen bij het verlichten van negatieve emoties zoals angst door middel van een licht gamification concept. Wandering is een nieuw concept in psychologische apps dat het potentieel heeft om iedereen te helpen negativiteit los te laten en hun weg naar een beter leven te vinden.

Met de toenemende druk van de samenleving en de werkplek voelen steeds meer mensen zich angstig en vallen ze langdurig in depressie. Wandering hoopt dit probleem op te lossen door middel van een licht gaming ervaring. Wandering leidt gebruikers naar hun eigen spirituele wereld. Gebruikers krijgen positieve feedback en begeleiding door hun eigen spirituele wereld te verkennen. Dit geleidelijk aan begeleidt gebruikers om een positievere houding ten opzichte van het leven te krijgen.

Bij het ontwerp hebben we aan het begin van het proces brainstormsessies, mind mapping en interviews gehouden. Voor de realisatie van het project hebben we gebruik gemaakt van Photoshop, Illustrator, After Effects, Figma en Blender.

Wandering is ontworpen voor het iOS-systeem.

Bij de registratie kiezen gebruikers hun eigen spirituele lichaam. Gebruikers beginnen een spirituele reis door middel van het spelen van hun eigen spirituele lichaam. Na het dagelijks registreren van hun gevoelens krijgen gebruikers feedback om hen te begeleiden om problemen vanuit verschillende perspectieven te bekijken en een positieve houding te ontwikkelen. Tijdens de reis komt men bemoedigende woorden tegen die zijn achtergelaten door vrienden die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Na het behalen van tussentijdse resultaten kunnen gebruikers doorgaan naar het volgende gebied en hun reis voortzetten. Daarnaast biedt Wandering ook een meditatie functie.

Het project begon in september 2021 en werd in januari 2022 voltooid in Shanghai.

We hebben diepgaand onderzoek en interviews uitgevoerd met groepen die langdurig lijden aan angst en depressie. Hieruit bleek dat de meeste psychologische apps van vandaag de dag moeilijk echt langdurige angst kunnen verlichten. Het opruimen van negatieve emoties vereist langdurige zelfbegeleiding en externe begeleiding. Daarom willen we dit probleem oplossen door middel van een gamification concept van een reis.

Van verhaal tot interface, we zijn anders dan de traditionele app en integreren veel elementen die vergelijkbaar zijn met game design, wat ons erg blij maakt.

Sociale stress is een groot probleem in ontwikkelingslanden. Een groot aantal jongeren voelt zich vaak angstig en heeft psychische problemen. De Covid-19 pandemie heeft deze situatie verergerd. Het ontwerpteam heeft licht gamification geïntegreerd in het ontwerp van Wandering. Gebruikers hebben een gamepersonage om de mentale wereld te verkennen. De reis van de gebruiker door de mentale wereld kan angst verminderen en aanmoediging van andere gebruikers ontvangen. Wandering kan de angst van jongeren verlichten en is een potentieel App-project. Het ontwerpteam gelooft dat deze App de samenleving kan helpen.

Auteursrecht van Weilong Gao, 2022

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Mobiele Technologieën, Applicaties en Software Design Award in 2022. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WeiLong Gao
Afbeeldingscredits: WeiLong Gao
Projectteamleden: WeiLong Gao, SuWan Chen, QiYuan An, KeXin Huang, XiaoWei Rong, QiuTong Yu
Projectnaam: Wandering
Projectklant: WeiLong Gao


Wandering IMG #2
Wandering IMG #3
Wandering IMG #4
Wandering IMG #5
Wandering IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp