PortalDA iOS-app: Een Unieke Marktplaats voor Grote Zakelijke Activa

Een Innovatieve Oplossing voor het Kopen en Verkopen van Grote Activa

Banks moeten vaak investeerders vinden voor diverse onderpandactiva. Portal DA is hiervoor ontwikkeld. Naarmate we een publiek van investeerders opbouwden die geïnteresseerd waren in het kopen van grote complexe activa, realiseerden we ons dat ze niet alleen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in ons eigen onderpand en niet-kernactiva, maar ook in activa die door andere banken en marktdeelnemers worden verkocht. Daarom hebben we besloten om Portal DA om te vormen tot een marktplaats en hebben we de iOS-applicatie gecreëerd.

PortalDA iOS-app is een unieke marktplaats voor grote zakelijke activa, variërend van winkelcentra en magazijnen tot fabrieken in verschillende industrieën en speciale apparatuur. Het doel van de app is om een gespecialiseerd publiek van investeerders aan te trekken die geïnteresseerd zijn in het kopen van dergelijke activa. Portal DA vereenvoudigt het complexe proces van het kopen van grote activa door klanten in staat te stellen gemakkelijk de benodigde informatie over het activum te vinden en gedetailleerde informatie te verkrijgen, evenals gerelateerde diensten aan te bieden.

De iOS-applicatie is ontwikkeld met behulp van de nieuwste technologieën en is gebaseerd op de Apple Human Interface Guidelines voor iOS. De app is ook aangepast voor Android-gebruikers. Voor de ontwikkeling van de iOS-app is gebruik gemaakt van Swift, MVVM, VIPER, Alamofire, SnapKit, Swinject, Bond, ReactiveCocoa en Apple Speech SDK. Voor Android is gebruik gemaakt van MVVM, Dagger2, Retrofit en Glide.

Met de PortalDA iOS-app kunnen klanten eenvoudig het gewenste activum vinden door gebruik te maken van een unieke classificatie van zakelijke activa en verschillende zoekparameters, waaronder een volledige tekstzoekfunctie. Daarnaast kunnen ze gedetailleerde informatie over het gekozen activum verkrijgen, zoals de bruto vloeroppervlakte en verhuurbare oppervlakte van een winkelcentrum, of het draagvermogen en de afmetingen van een schip. Dit stelt potentiële investeerders in staat om snel inzicht te krijgen in het activum en een investeringsbeslissing te nemen. Daarnaast kunnen klanten ook gerelateerde diensten bestellen via de app.

De PortalDA iOS-app is ontwikkeld in Moskou en het project is in september 2021 afgerond. De app is tentoongesteld tijdens de Moscow Business and Investing Meeting in oktober 2021.

De ontwikkeling van de PortalDA iOS-app is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Dit omvatte het bestuderen van grote Russische en internationale marktplaatsen en het interviewen van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven om de basisbehoeften van de markt te begrijpen. Het ontwerp wordt voortdurend verbeterd op basis van gebruikersfeedback en statistieken. Het testen van de gebruikersinterface wordt uitgevoerd door zowel gespecialiseerde medewerkers als alle teamleden, om het product vanuit verschillende perspectieven te bekijken en eventuele kleine tekortkomingen te elimineren.

De PortalDA iOS-app is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Mobile Technologies, Applications and Software Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven. Het ontwerp van de app combineert technische en creatieve vaardigheden en maakt de wereld een betere plek.

Met de PortalDA iOS-app wordt het kopen en verkopen van grote zakelijke activa eenvoudiger en toegankelijker. De app biedt een gebruiksvriendelijk ontwerp en een breed scala aan functies om aan de behoeften van zowel investeerders als verkopers te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een winkelcentrum, een magazijn of speciale apparatuur, PortalDA iOS-app is de ideale tool om het perfecte activum te vinden en het aankoopproces te vereenvoudigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Liubov Maximenkova
Afbeeldingscredits: Liubov Maximenkova
Projectteamleden: Leyla Romanova Product Owner Olga Arhipova Director of project Eva Brunel PR, Marketing Designer: Ruslan Galiev and Designer: Andrey Smirnov
Projectnaam: PortalDA iOSapp
Projectklant: Liubov Maximenkova


PortalDA iOSapp IMG #2
PortalDA iOSapp IMG #3
PortalDA iOSapp IMG #4
PortalDA iOSapp IMG #5
PortalDA iOSapp IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp