Impact Performance: Een Fitness Studio Ontworpen door Shunsuke Ohe

Een Mysterieuze Wereld van Fitness

Een mysterieuze wereld, zoals een ondergrondse ruimte, strekt zich uit. Elke verdieping heeft een andere sfeer, van een verdieping die eruitziet alsof er een straatgevecht gaat beginnen tot een verdachte verdieping verlicht met gele en paarse neonlichten. Het is een ruimte waar je je lichaam kunt trainen alsof je zelf een vechter bent.

Impact Performance, ontworpen door Shunsuke Ohe, is een unieke fitnessstudio die je uitnodigt om uit je dagelijkse leven te stappen en een andere wereld binnen te gaan. Het exterieur van het gebouw is ontworpen in de stijl van Brooklyn, New York, en het interieur doet denken aan een mysterieuze ondergrondse ruimte. De fitnessstudio bestaat uit vier verdiepingen, elk met een andere sfeer.

De fitnessstudio is gerealiseerd met behulp van verschillende technieken en materialen. Alle vier de verdiepingen zijn afgewerkt in donkere, zwartachtige tinten. Het plafond is afgewerkt met een dekverf, terwijl de muren zijn voorzien van een ruwe coating van mortel, verf, baksteen en ALC-panelen. De vloeren zijn gemaakt van beton, rubberen platen en vinylplaten.

De fitnessstudio biedt een unieke ervaring doordat elke verdieping een andere interieurontwerp heeft, ontworpen om een andere kijk op de wereld te bieden tijdens het trainen. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen en elke verdieping is direct toegankelijk via een trap in de hal. Dit zorgt voor een eenvoudige en duidelijke doorstroom voor alle trainers.

Het ontwerpproces van Impact Performance bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Elk van de vier verdiepingen moest efficiënt worden ingericht om de veiligheid van gebruikers te waarborgen en privéruimte te bieden voor trainingsapparatuur. Daarnaast waren verlichting en akoestiek belangrijke factoren om gebruikers te motiveren om te trainen, en deze werden ook meegenomen in het ontwerp.

Impact Performance is gelegen in Osaka, Japan en het project duurde van juli 2019 tot februari 2020. Het interieurontwerp is verzorgd door SHUNSUKE OHE en het lichtontwerp is gedaan door NATSUKI SUDO.

Dit unieke ontwerp heeft veel lof ontvangen en is bekroond met de Iron A' Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Impact Performance wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Fotografie: TETSURO GOTO door ISOLA Inc.

Impact Performance is een opvallende fitnessstudio die een unieke trainingservaring biedt in een mysterieuze en inspirerende omgeving. Met zijn verschillende verdiepingen en unieke interieurontwerp nodigt deze fitnessstudio je uit om je lichaam te trainen en jezelf onder te dompelen in een andere wereld. Het is een plek waar fitness en design samenkomen om een buitengewone ervaring te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHUNSUKE OHE
Afbeeldingscredits: Photograph : TETSURO GOTO by ISOLA Inc.
Projectteamleden: Interior design : SHUNSUKE OHE / Lighting design : NATSUKI SUDO
Projectnaam: Impact Performance
Projectklant: SHUNSUKE OHE


Impact Performance IMG #2
Impact Performance IMG #3
Impact Performance IMG #4
Impact Performance IMG #5
Impact Performance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp