Sequence: Een Moderne Uitdrukking van Traditionele Elementen

Een Showroom Ontworpen door Kris Lin

Inleiding:

De Sequence showroom, ontworpen door Kris Lin, is een inspirerende ruimte die de moderne expressie van traditionele elementen omarmt. Met zijn Chinese traditionele ingetogen stilte brengt het historische en culturele details over. In dit artikel verkennen we de unieke kenmerken van dit project en hoe het de klassieke elementen op een moderne en menselijke manier interpreteert.

De Sequence showroom is gelegen in Chongqing en heeft een oppervlakte van 1200 vierkante meter. Het is een community development display en sales space die tot doel heeft de toekomstige ontwikkeling van de gemeenschap te tonen en een ruimte te bieden voor mensen om te communiceren. Het project begon in april 2019 en werd voltooid in januari 2020, waarna het werd tentoongesteld in Chongqing.

De ontwerpers werden geïnspireerd door moderne expressies van traditionele elementen, zoals schermen. Deze schermen dragen bij aan de historische en culturele details van de ruimte en creëren een sfeer van Chinese traditionele ingetogen stilte. Ondanks de beperkte ruimte wordt de elegante artistieke conceptie van een hofgalerij tentoongesteld.

Een van de unieke kenmerken van dit project is de interpretatie van klassieke elementen op een moderne en menselijke manier. Het ontwerp erfgoed van de Chinese cultuur op een eigentijdse manier, waardoor het toegankelijk is voor de lokale bevolking en tegelijkertijd de innovatieve levensconcepten van de moderne samenleving weerspiegelt.

De realisatie van het ontwerp is gebaseerd op een slimme rangschikking van schermen. Van de lobby tot de liftgang zijn de schermen regelmatig, symmetrisch en gelijkmatig geplaatst. Ze vormen een corridor die mensen naar de volgende ruimte leidt en visuele begeleiding biedt. Daarnaast is er een verhoogde conversatiezone die gebruikers psychologisch scheidt in verschillende gebieden. De flexibele banken kunnen worden aangepast aan de behoeften van verschillende gebruikers.

De Sequence showroom is ontworpen als een ruimte voor gemeenschapsontwikkeling, waar mensen kunnen communiceren en de toekomstige ontwikkeling van de gemeenschap kunnen ervaren. Het eerste niveau dient als ontvangsthal, terwijl het tweede niveau een tentoonstellingsruimte en een waterbar-conversatiegebied herbergt.

De ervaring van de ruimte staat centraal in het ontwerp. Het ontwerp weerspiegelt de natuurlijke omgeving en wekt de nieuwsgierigheid en het verlangen op om te verkennen en te ervaren.

De Sequence showroom is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele elementen op een moderne en menselijke manier kunnen worden geïnterpreteerd. Het ontwerp weerspiegelt de rijke geschiedenis en cultuur van China en biedt tegelijkertijd een eigentijdse en innovatieve ruimte voor gemeenschapsontwikkeling.

Beeldcredits: Fotograaf KLID 2020

Awards en Onderscheidingen: Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. Het ontwerp is bewonderenswaardig vanwege de sterke technische kenmerken en uitmuntend artistiek vakmanschap, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kris Lin
Afbeeldingscredits: Image #1, 2, 3, 4, 5: Photographer KLID 2020
Projectteamleden: Design Director:Kris Lin Design Director:Anda Yang
Projectnaam: Sequence
Projectklant: Kris Lin


Sequence IMG #2
Sequence IMG #3
Sequence IMG #4
Sequence IMG #5
Sequence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp