365 Sun Lounger: Het hele jaar door genieten van je tuin

Een revolutionair ontwerp van Hanno Nevanlinna

De 365 Sun Lounger is een innovatieve tuinmeubelstuk dat bestand is tegen de grillen van de natuur en altijd klaar is voor gebruik. Dit revolutionaire ontwerp is geïnspireerd op de korte Noordse zomer, waarin zonnige momenten zeldzaam en kostbaar zijn. Waarom zijn buitenmeubels ontworpen om tientallen jaren mee te gaan, maar kunnen ze de buitenomstandigheden niet aan? Als ontwerper werd ik verleid om te laten zien dat het mogelijk is om alles opnieuw te ontwerpen. Niet alleen de vorm of ergonomie veranderen, maar ook de manier waarop de stoel wordt gebruikt en de dagelijkse waarde die hij kan bieden.

De 365 Sun Lounger is het eerste tuinmeubelstuk met kussens dat bestand is tegen de krachten van de natuur en altijd klaar is voor gebruik. De gebogen vorm van de stoel, samen met de opklapbare rugleuning, vervult drie gecombineerde functies: esthetiek, comfort en unieke bescherming voor de kussens. Er is geen noodzaak om stof, pollen, vogelpoep of sneeuw weg te vegen. Het enige wat je hoeft te doen is de waterdichte rugleuning openklappen en genieten van de droge, schone en zachte kussens.

De 365 Sun Lounger biedt een gevoel van luxe met perfecte ergonomie en comfort. Zelfs wanneer hij niet in gebruik is, ziet hij er stijlvol uit en heeft hij geen winterhoes nodig. De kussens zijn goed geventileerd om schimmelvorming te voorkomen, zelfs wanneer de rugleuning is ingeklapt. De lounger is gemaakt van duurzaam en extreem duurzaam Accoya-hout, dat tientallen jaren meegaat en geen verf nodig heeft. De gebogen vorm wordt gerealiseerd door middel van lijm-laminering, wat resulteert in minimaal productieafval. Bovendien wordt de ecologische voetafdruk van de levenscyclus verder geminimaliseerd, omdat er geen opslagruimte nodig is.

Met afmetingen van 1800 mm x 660 mm x 430 mm past de 365 Sun Lounger perfect in elke tuin. Het ontwerp is gericht op gebruiksgemak en functionaliteit, waardoor je meteen kunt genieten van de zon zodra de regen stopt. Neem een kopje koffie en loop naar de tuin. Klap de rugleuning omhoog en ga zitten om te genieten van je eigen stukje paradijs.

Het project voor de 365 Sun Lounger begon in februari 2020 in Espoo, Finland en werd voltooid in februari 2022. Het ontwerpproces was gebaseerd op Lean Service Creation, waarbij gebruik werd gemaakt van inzichten uit interviews met eindgebruikers en interieurontwerpers. Tientallen prototypes werden gemaakt om de optimale curve voor ergonomie en weerbestendigheid te vinden. Vanwege de waterdichtheid van de constructie zijn traditionele meubelbouwmethoden niet van toepassing.

De 365 Sun Lounger is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Garden and Outdoor Furniture Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp integreert de beste praktijken uit de industrie en heeft competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Met de 365 Sun Lounger maak je van je tuin een plek waar je het hele jaar door van kunt genieten. Laat de krachten van de natuur je niet weerhouden om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Met dit revolutionaire ontwerp hoef je je geen zorgen te maken over het schoonmaken van kussens of het beschermen van je meubels tegen de elementen. Geniet gewoon van de momenten van zonneschijn en rust, altijd en overal.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hanno Nevanlinna
Afbeeldingscredits: Hanno Nevanlinna
Projectteamleden: Hanno Nevanlinna
Projectnaam: 365
Projectklant: Hanno Nevanlinna


365 IMG #2
365 IMG #3
365 IMG #4
365 IMG #5
365 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp