Revolutionair Ontwerp: Hanoi Sofa Wint Zilver bij A' Design Award

Yuqi Wang's Hanoi Sofa: Innovatie in Duurzaam Meubeldesign

Geïnspireerd door het intellectuele speelgoed 'Toren van Hanoi', heeft ontwerper Yuqi Wang een unieke, duurzame en gemakkelijk monteerbare sofa gecreëerd die de zilveren A' Design Award in de wacht sleepte.

De Hanoi Sofa, ontworpen door Yuqi Wang, is een toonbeeld van innovatie in de meubelindustrie. Dit meubelstuk, dat zijn inspiratie haalt uit het wereldberoemde spel 'Toren van Hanoi', onderscheidt zich door zijn duurzaamheid, eenvoudige montage en slimme verpakking. Het ontwerp is een antwoord op de hedendaagse uitdagingen in de meubelmarkt, zoals de behoefte aan ruimtebesparing en efficiëntie in transport en opslag.

Wat de Hanoi Sofa onderscheidt, is de mogelijkheid om het meubel in slechts vier minuten te monteren zonder gereedschap of metalen onderdelen. De sofa wordt geleverd in een platte verpakking en kan door de gebruiker zelf in elkaar worden gezet door gestoffeerde onderdelen aan vier houten pilaren te bevestigen. Dit innovatieve ontwerp is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook gericht op duurzaamheid, aangezien alle materialen milieuvriendelijk zijn.

De structuur van de Hanoi Sofa is vervaardigd uit beukenhout, bekend om zijn stevigheid, wat essentieel is voor het creëren van de schroefdraadverbindingen die de sofa zijn stabiliteit geven. Deze techniek zorgt ervoor dat de sofa stevig in elkaar zit, zonder de noodzaak van extra bevestigingsmaterialen. Het verpakte volume van de sofa is slechts 2/5 van de gemonteerde grootte, wat een aanzienlijke besparing op verpakkings-, opslag- en transportkosten met zich meebrengt.

Het ontwerpproces, dat begon in Hangzhou in september 2023, is een voorbeeld van grondige marktonderzoek en innovatieve oplossingen voor bestaande problemen. Klantenfeedback wees uit dat veel banken moeilijk te monteren en op te slaan zijn. Wang's ontwerp biedt een oplossing voor deze problemen, terwijl het ook een speelse interactie met het meubelstuk aanmoedigt.

De grootste uitdaging voor Wang was het bedenken van een eenvoudige, maar interessante montagemethode die nog niet eerder was toegepast op andere banken. Na uitgebreid onderzoek en experimenten met houtconstructies, is het gelukt om een structuur te ontwikkelen die stevig, eenvoudig te monteren en geschikt voor massaproductie is.

De Hanoi Sofa is niet alleen een meubelstuk, maar ook een statement van duurzaam design. Het ontwerp, dat een intellectueel spel als uitgangspunt neemt, maakt de montage tot een plezierige ervaring. Dit heeft geleid tot de prestigieuze zilveren A' Design Award, een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie.

Met een patent op zijn naam en een geplande lancering in mei 2024, belooft de Hanoi Sofa een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we denken over meubeldesign en duurzaamheid. Yuqi Wang's visie op een eenvoudig te monteren, kostenefficiënt en milieuvriendelijk meubelstuk is nu werkelijkheid geworden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yuqi Wang
Afbeeldingscredits: Yuqi Wang
Projectteamleden: Yuqi Wang
Projectnaam: Hanoi
Projectklant: Kuka Home Jason Furniture (Hangzhou) Co., Ltd.


Hanoi IMG #2
Hanoi IMG #3
Hanoi IMG #4
Hanoi IMG #5
Hanoi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp