Pearl Inna: Een Uniek Bed Geïnspireerd op de Vorm van een Zeeparel

Een Innovatief Ontwerp van Igor Borovyk

Inleiding

Het Pearl Inna bed is een uniek en innovatief ontwerp dat geïnspireerd is op de vorm van een zeeparel. Ontwerper Igor Borovyk heeft dit bed ontworpen met als doel een slaapomgeving te creëren die zowel esthetisch als functioneel is. Met zijn opvallende vorm en talloze extra functies biedt het Pearl Inna bed een nieuwe kijk op slaapcomfort en design.

Ontwerper Igor Borovyk liet zich inspireren door de vorm van de zeeparel en de schoonheid die daaruit voortkomt. Het idee voor dit bed kwam voort uit zijn vrouw Inna, naar wie het project vernoemd is. In het Oekraïens klinkt parel als "perlina" - Pearl Inna.

Het Pearl Inna bed onderscheidt zich duidelijk van de bekende rechthoekige en ronde bedden door zijn vorm van een cirkelsector. Deze vorm sluit beter aan bij de ergonomische criteria en biedt meer bewegingsvrijheid en comfort tijdens het slapen. Naast de esthetiek en emotionele impact van deze vorm, heeft het Pearl Inna bed ook aanzienlijke functionele voordelen.

Het vervaardigen van het Pearl Inna bed vereist geen dure technologieën of complexe technische oplossingen. De materialen van het bed zijn natuurlijk en milieuvriendelijk. De ribben van het frame worden uitgesneden uit multiplex met behulp van een CNC-machine. Daartussen bevindt zich een volumineus karton dat een sferisch profiel vormt. Het hoofdbord en de schuifelementen zijn gemaakt van gebogen multiplex. De buitenste rand van de matras is bedekt met een laag van hoogwaardig schuim. De bekleding kan gemaakt worden van leer, kunstleer of textiel.

De afmetingen van het Pearl Inna bed zijn 4500 (L) x 2600 (D) x 380/510/1280 (H), met een matras van 3700 (L) x 2000 (D).

Het Pearl Inna bed biedt niet alleen een comfortabele slaapomgeving, maar heeft ook vele extra functies. Het hoofdbord heeft een hoek van 18 graden, wat ideaal is voor lezen en meditatie. De zachte buitenrand van de matras kan dienen als een nachtkastje langs de hele omtrek van het bed. De sferische console van het bed zorgt ervoor dat er geen obstakels zijn voor de benen en de ruimte eronder kan gemakkelijk worden schoongemaakt. In de open positie verandert de zijgevel in een mobiele diensttafel met een LED-lamp. In dezelfde positie geeft het toegang tot de linnen- en cosmeticaschappen die op volledig uitschuifbare rails zijn gemonteerd.

Het Pearl Inna bed is ontworpen in Kyiv, Oekraïne. Ondanks de afmetingen past het bed perfect in een kamer van 6x4 meter, wat tegenwoordig niet ongebruikelijk is. Dankzij de externe contour die het oog naar oneindigheid leidt en de sferische console die de basis verbergt, oogt het bed niet omvangrijk. Dit creëert een gevoel van zweven, zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbaarheid van het ontwerp.

Het ontwerpen van het Pearl Inna bed bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het vinden van een balans tussen maximale functionaliteit, perfectie van vorm en de maakbaarheid van het ontwerp was een complex proces. Toch is het Igor Borovyk gelukt om een bed te creëren dat zowel esthetisch als functioneel is.

Het Pearl Inna bed is het eerste product in een serie dat gebruikmaakt van deze unieke vorm van een slaapomgeving. In tegenstelling tot traditionele rechthoekige en ronde bedden houdt deze vorm rekening met de bewegingen van het lichaam tijdens het slapen. De vorm van een cirkelsector biedt ruimte voor de beweging van de benen en belemmert de bewegingsvrijheid van de handen niet. Het Pearl Inna bed combineert esthetiek, emotie en functionaliteit op een unieke manier.

Het Pearl Inna bed is ontworpen door Igor Borovyk en is auteursrechtelijk beschermd (Copyrights: Borovyk.I.B, 2021, UA). Dit innovatieve ontwerp heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Iron A' Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het Pearl Inna bed is een ware aanwinst voor de wereld van design en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Igor Borovyk
Afbeeldingscredits: Igor Borovyk
Projectteamleden: Igor Borovyk
Projectnaam: Pearl Inna
Projectklant: Igor Borovyk


Pearl Inna IMG #2
Pearl Inna IMG #3
Pearl Inna IMG #4
Pearl Inna IMG #5
Pearl Inna IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp