Luna: Een Romantisch Café en Klaslokaal Geïnspireerd door Hayao Miyazaki

Een Unieke Mix van Japanse Stijl en Historische Elementen

De locatie en de Japanse stripmeester Hayao Miyazaki dienden als inspiratiebron voor het ontwerp van Luna, een café en klaslokaal gelegen aan de voet van de Tiger Mountain in Taoyuan City, Taiwan. Het ontwerpteam, onder leiding van Kun-Han Yang, heeft de Japanse stijl als basis genomen en romantische elementen zoals de sterrenhemel en de maan toegevoegd om een romantisch verhaal vol avontuur te creëren.

Als commerciële ruimte maakt de begane grond van Luna gebruik van veel houtelementen om een Japanse indruk te creëren. Daarnaast zorgen de Japanse rotstuin en roosters voor een Zen-sfeer, terwijl het café-barmeubel gebruikmaakt van terrazzo en beton om het beeld van tijdverschuiving uit te drukken. Op de tweede verdieping zijn de oorspronkelijke bouwmaterialen uit de jaren 70 behouden gebleven. Deze materialen zijn opnieuw vormgegeven met innovatieve ontwerpen, die aansluiten bij het innovatieplan van het lokale zakendistrict. De derde verdieping verschilt van de Zen-sfeer op de eerste verdieping en het ontwerpteam heeft de essentie van het Japanse ontwerp in de ruimte verwerkt.

Het gebruikte materiaal omvat onder andere cederhout, steen, roestvrij staal, glas, rode bakstenen, holle bakstenen en planten. De eerste en tweede verdieping zijn voornamelijk gericht op het behoud van de oorspronkelijke staat en elementen van het gebouw. De derde verdieping is ontworpen in een nieuwe Japanse stijl en transformeert een ongebruikte ruimte in een internationaal gecertificeerd koffieklaslokaal. Het ontwerpteam gebruikt minimalistische elementen en lijnen om de ruimte te verdelen en gebruikt vervolgens roestvrijstalen kasten om het professionele imago te versterken. Tot slot zijn de voor- en achterkant voorzien van glas om respectievelijk de moderne Japanse stijl en de Tiger Mountain Shrine te weerspiegelen.

Het project is een drielaags gebouw met een totale oppervlakte van 121 vierkante meter. De begane grond is een koffiebar en galerie, de tweede verdieping is een zitgedeelte en de derde verdieping is een professioneel internationaal gecertificeerd koffieklaslokaal. Met het oog op het behouden van een gepaste afstand tussen elke tafel en de toevoeging van een maan en een vlotachtig platform, heeft het ontwerpteam een flexibele en comfortabele ruimte gecreëerd, zelfs met een totale capaciteit van 32 personen op de eerste en tweede verdieping. Hierdoor is de ruimte meer dan alleen een plek om koffie te proeven, maar een omgeving van avontuur en verkenning die resoneert met historische patronen.

De passage van de tijd is net als het merklogo, met een druppel koffie die zich verspreidt in rimpelingen en herinneringen oproept die diep resoneren bij mensen. De begane grond is gewijd aan de verering van de Tiger Mountain Shrine, en de houten roosters en schuifdeuren creëren een Zen-sfeer. De doorgang naar de tweede verdieping is versierd met een wiel dat de jaren symboliseert, en de tijd lijkt hier stil te staan. Herinneringen beginnen weer op te komen, met een vintage vloer en trappen, lampenkappen met verroeste oppervlakken en ijzeren raamroosters die bij veel mensen resoneren.

Het ontwerp van Luna is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Luna wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met Luna heeft Kun-Han Yang een unieke mix van Japanse stijl en historische elementen gecreëerd. Het café en klaslokaal bieden niet alleen een heerlijke plek om koffie te drinken, maar ook een betoverende omgeving die doet denken aan de avonturen uit de verhalen van Hayao Miyazaki. Luna is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van de locatie, en een plek waar bezoekers kunnen genieten van een romantisch verhaal vol betekenis en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KUN-HAN YANG
Afbeeldingscredits: THINKTHROUGH Design
Projectteamleden: KUN-HAN YANG
Projectnaam: Luna
Projectklant: KUN-HAN YANG


Luna IMG #2
Luna IMG #3
Luna IMG #4
Luna IMG #5
Luna IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp