Boatico: Een Moderne Yacht Charter Platform voor Zeilers

Een Uniek Ontwerp dat Emoties Overbrengt

Boatico is een modern yacht charter platform dat zeilers helpt bij het veilig en eenvoudig boeken van boten. Het doel van het project was om een ongebruikelijk ontwerp te creëren voor deze niche en emoties over te brengen. Daarom is er gekozen voor diepe blauwtinten die geassocieerd worden met de zee. De afgeronde hoeken van de elementen lijken op golvende golven. De typografie weerspiegelt ook de essentie van het project, met een compacte geometrische lettertype die bijdraagt aan de branding. Alle grafische elementen zijn gemaakt in één stijl en kleurenpalet, wat zorgt voor de consistentie van het project.

Het Boatico platform biedt zeilers de mogelijkheid om een van de 9000 jachten in 50 landen over de hele wereld te boeken. Gebruikers kunnen naar de zoekpagina gaan en filters en sorteerfuncties gebruiken om de kenmerken van de jachten en aanvullende opties te bekijken. Afhankelijk van het apparaat van de gebruiker, verandert de manier van navigeren op de website. Op de pc-versie is er een navigatiebalk bovenaan en onderaan de pagina, terwijl er op mobiele apparaten een hamburgermenu wordt gebruikt.

Wanneer een klant een jacht heeft gekozen, kan deze een formulier invullen, documenten indienen en betalingen doen om een geweldig avontuur op een jacht te boeken. Om een reis te plannen, heeft de website een sectie met routes voor zeilen, gesorteerd op land. Daarnaast zijn er tips van experts, veelgestelde vragen, een blog en nog veel meer om zeilers te helpen bij het organiseren van hun reis.

Het ontwerp van Boatico is gerealiseerd met behulp van verschillende technologieën. De UX/UI-designer Alice K heeft gewerkt met Miro en Adobe Xd voor het ontwerp, Adobe Photoshop voor beeldbewerking en HTML, CSS, JavaScript, PHP en SQL voor de ontwikkeling. Het resultaat is een volledig responsieve website die toegankelijk is op verschillende apparaten en browsers.

Het Boatico-project is gestart in september 2020 in Kharkiv, Oekraïne, na een eerste ontmoeting met de klant in Wenen, Oostenrijk. De website is in januari 2021 gelanceerd en wordt sindsdien regelmatig bijgewerkt en getest om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Het ontwerpproces van Boatico omvatte uitgebreid onderzoek naar de doelgroep en concurrentieanalyse om de structuur en functionaliteit van de website te bepalen. Er zijn sitemaps, wireframes en prototypes gemaakt voordat het visuele ontwerp en de ontwikkeling begonnen. Het ontwerp is ook getest op gebruikers om eventuele fouten of problemen te identificeren en op te lossen.

Het creëren van het eerste ontwerp was niet het meest uitdagende deel van het project. Het analyseren van het gebruikersgedrag en het doorvoeren van verbeteringen op basis van die inzichten was de grootste uitdaging. Het projectteam heeft meerdere keren wijzigingen aangebracht aan de website op basis van feedback van gebruikers.

Het Boatico-ontwerp heeft erkenning gekregen in de vorm van de Iron A' Design Award in de categorie Website en Web Design. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Boatico wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken die bijdragen aan een betere wereld.

Boatico is niet zomaar een yacht charter platform, het is een ontwerp dat emoties overbrengt en zeilers helpt bij het vinden van de perfecte vakantie-oplossing. Met zijn unieke ontwerp, gebruiksvriendelijke functionaliteit en aandacht voor detail, biedt Boatico een geweldige ervaring voor zeilliefhebbers over de hele wereld.

Afbeeldingscredits: Freepik; Unsplash


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alice K
Afbeeldingscredits: Freepik; Unsplash
Projectteamleden: Designer: Alice K Developers: Oleg K
Projectnaam: Boatico Yachtcharter
Projectklant: Alice K


Boatico Yachtcharter IMG #2
Boatico Yachtcharter IMG #3
Boatico Yachtcharter IMG #4
Boatico Yachtcharter IMG #5
Boatico Yachtcharter IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp