Heart Residence: Een Warme en Veilige Woonomgeving voor Drie Generaties

Een Unieke Residentie Ontworpen door Peilun Chang

Inleiding

De hedendaagse woningontwerpen richten zich steeds meer op het creëren van een sfeer van openbaarheid in huis, vooral voor grote gezinnen die samenwonen. Het produceren van een hoogwaardige omgeving in de openbare ruimte om de interactie tussen gezinsleden te bevorderen, terwijl de personalisatie van de privéruimte behouden blijft, is een essentieel onderwerp van ruimteontwerp om de twee met elkaar in overeenstemming te brengen. Het Heart Residence-project is een groot herenhuis waarin twee aangrenzende huishoudens zijn samengevoegd. De drie generaties van dit meermembergezin omvatten het echtpaar van de eigenaar, kinderen en ouderen, in totaal zeven personen.

De Heart Residence heeft een unieke eigenschap die het onderscheidt van andere ontwerpen. Naast de woonkamer is er een aparte speelkamer die handig is om de kinderen te zien spelen. Deze ruimte is gebaseerd op het concept van Lego-blokken en de verlichting maakt van de kindertijd een exclusief kasteel.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van verschillende technologieën en materialen. De entree van het interieur bestaat uit zeshoekige samengestelde vloertegels, unieke op maat gemaakte plafonds en specifieke gelakte muren, die perfect een divers veld tussen binnen en buiten interpreteren. De woonkamer, die uitkijkt op de ingang, wordt gedomineerd door culturele stenen muren met elementen van rode baksteen, waardoor een unieke industriële stijl ontstaat. Het boogplafond en de ringvormige kroonluchters creëren een planetair landschap. Het hoogteverschil tussen balken en kolommen en visuele onderdrukking zijn ook ingenieus afgewerkt met een sierlijstplafond. Britse leren meubels en een verzameling ornamenten en speelgoed, mixen en matchen vol trendy en klassieke stijlen.

Het ontwerp van de Heart Residence is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en planning. Het appartement heeft onnodige scheidingswanden verwijderd en natuurlijk licht geïntroduceerd, rekening houdend met vier jonge kinderen en een oudere in het gezin. Het is ook gedecoreerd met milieuvriendelijke groene bouwmaterialen en kinderlijke ontwerpdetails, in de hoop kinderen en ouderen een mooie herinneringsruimte te bieden vol familieco-existentie en het delen van vreugde.

De Heart Residence heeft verschillende uitdagingen overwonnen bij het ontwerpen van een ruimte die geschikt is voor zowel ouderen, kleuters als pasgeboren baby's. Om te voldoen aan de behoeften en esthetische voorkeuren van verschillende gezinsleden, heeft de ontwerper een warme en veilige ideale leefomgeving gecreëerd met uitgebreide en diverse openbare ruimtes en slaapkamers met onafhankelijke stijlen.

De Heart Residence is gelegen in Taoyuan, Taiwan en het project werd in februari 2021 voltooid.

Het ontwerp van de Heart Residence is erkend met de prestigieuze A' Design Award. Het ontving de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze onderscheiding wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp integreert industriebest practices en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

De Heart Residence, ontworpen door Peilun Chang, is een uniek residentieel project dat een warme en veilige woonomgeving biedt voor drie generaties. Met zijn innovatieve ontwerpkenmerken en aandacht voor detail, is dit project een inspiratie voor toekomstige woningontwerpen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pei-Lun, Chang
Afbeeldingscredits: Pei-Lun, Chang
Projectteamleden: Pei-Lun, Chang Hsuan-Ho, Yao
Projectnaam: Heart Residence
Projectklant: Pei-Lun, Chang


Heart Residence IMG #2
Heart Residence IMG #3
Heart Residence IMG #4
Heart Residence IMG #5
Heart Residence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp