Sishuo: Een Unieke Sales Office met een Boekentuin en Kunstervaring

Een Moderne Ruimte die Natuur, Cultuur en Kunst Combineert

De notities van het leven blijven op de boot. Het boek is een extreem abstract concept dat op een stille manier de sfeer en betekenis van de stad integreert, en tegelijkertijd dient als cultureel centrum voor de gemeenschap en kwaliteit biedt. Het project grenst aan het prachtige Songshan-meer en heeft een unieke locatievoordeel. Met natuur, cultuur en kunst als kern, gebaseerd op de oosterse cultuur, biedt het een nieuwe ervaringsruimte met verkoopattributen om te voldoen aan de behoeften van mensen op sociaal en psychologisch niveau.

Het project, genaamd Sishuo, is ontworpen door Kewei Wang en is gebaseerd op de kernwaarden van natuur, cultuur, kunst en internationale oosterse cultuur. Het creëert een nieuwe ervaringsruimte die zowel een boekwinkel, een kunstmuseum als een literaire en elegante ontmoetingsplaats in één is. Hierdoor ontstaat een gemeenschap van hoge kwaliteit met een thematische focus.

Wat Sishuo onderscheidt van andere ontwerpen is het gebruik van een bootvormige marmeren structuur die een sfeervolle ruimte creëert. Het voelt alsof je een inkt- en landschapsschilderij binnenloopt, waarbij de hedendaagse sfeer binnen en buiten wordt weerspiegeld. Het hoogtepunt van het ontwerp is de installatie genaamd "Thinking - Exploring", die zich in het midden van de ruimte bevindt en de relatie tussen landschap en menselijkheid weerspiegelt, evenals de erfenis van poëzie en oude schilderijen.

Een opvallend kenmerk van Sishuo is het gebruik van een groot halo-apparaat aan de binnenkant van de ark. Het zorgt voor een verandering in licht en schaduw, waardoor de ruimte een plotselinge transformatie ondergaat. Het brede plafond en de ronde verlichting creëren een ruimte die lijkt op een verticale verbinding met de buitenwereld.

Het ontwerpproces van Sishuo begon in augustus 2020 in Dongguan, Liao Bu en werd voltooid in maart 2021. Het werd tentoongesteld in Dongguan, Liao Bu in mei 2021. Het project omvatte het maken van constructietekeningen, het uitvoeren van het ontwerpprogramma en het produceren van zachte/harde meubelprogramma's en effecttekeningen.

De uitdaging bij het ontwerpen van Sishuo lag in het creëren van een sfeervolle ruimte die niet alleen voldeed aan de structurele eisen, maar ook in staat was om energieoverdracht en informatiecommunicatie naadloos en continu te integreren in een esthetisch geheel.

Design is een drager die voldoet aan behoeften. Het maakt sociale waarden tastbaar, acceptabel en zelfs permanent en solide. Kortom, samen beïnvloeden en bevorderen samenleving en ontwerp elkaar en ontwikkelen ze zich samen in een opwaartse spiraal. Daarom kunnen ontwerp en samenleving niet van elkaar worden gescheiden.

Sishuo is een opmerkelijk ontwerp dat de zilveren A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Het is erkend voor zijn uitstekende expertise, innovatie en technische kenmerken. Het ontwerp straalt een opmerkelijk niveau van excellentie uit en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Fotograaf WYAP Wenyao Mirror, 2012.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KEWEI WANG
Afbeeldingscredits: mage #1: Photographer WYAP Wenyao Mirror, 2012.
Projectteamleden: Kewei Wang
Projectnaam: Sishuo
Projectklant: KEWEI WANG


Sishuo IMG #2
Sishuo IMG #3
Sishuo IMG #4
Sishuo IMG #5
Sishuo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp