The Bird Hide: Een Japanse geïnspireerde woning met een prachtig uitzicht

Een unieke residentiële interieurontwerp door Tommy Hui

Inleiding

De Bird Hide, ontworpen door Tommy Hui, is een unieke residentiële interieurontwerp dat geïnspireerd is door de groene heuvels buiten het raam. Met warme houtkleuren en een speciale zitkast bij het raam, biedt deze woning de bewoners de mogelijkheid om comfortabel bij het raam te zitten en te genieten van het prachtige uitzicht. Het voelt alsof je in een vogelkijkhut bent, waar rust en tevredenheid heersen.

Deze woning is een perfect voorbeeld van een harmonieuze mix van Japanse stijl en natuurlijke elementen. Het gebruik van warme houtkleuren en de integratie van natuurlijke materialen creëren een rustgevende en serene sfeer in de ruimte. Het ontwerp is gericht op het maximaliseren van het uitzicht op de groene heuvels buiten het raam, waardoor de bewoners een gevoel van verbondenheid met de natuur krijgen.

De Bird Hide onderscheidt zich van andere ontwerpen door de speciale aandacht voor het uitzicht en de integratie van natuurlijke elementen. De zitkast bij het raam is een uniek kenmerk dat de bewoners in staat stelt om optimaal te genieten van het prachtige landschap. Daarnaast heeft de ontwerper de oorspronkelijke scheidingswand tussen de woonkamer en de keuken vervangen door een glazen wand, waardoor het uitzicht vanuit de woonkamer wordt vergroot en de ruimte opener en verfrissender aanvoelt.

Het gebruik van hout als hoofdmateriaal in de Bird Hide draagt bij aan de warme en natuurlijke uitstraling van de ruimte. De muren en kasten in de woonkamer zijn bedekt met fineer en de vloer is bekleed met houtlook tegels. Dit alles wordt gecombineerd met houten jaloezieën voor de ramen, waardoor een harmonieus geheel ontstaat dat perfect past bij het natuurlijke landschap buiten.

De Bird Hide is niet alleen een visueel aantrekkelijke woning, maar ook een functionele ruimte die is afgestemd op de behoeften van de bewoners. In de lobby zijn massief houten meubels geplaatst, zoals eettafels, eetkamerstoelen en opbergrekken, om een natuurlijke sfeer toe te voegen door middel van de houttextuur. Daarnaast is er een lange tafel in de hoofdslaapkamer geplaatst, waar de vrouw des huizes haar handgemaakte ornamenten kan maken. Naast de tafel bevindt zich een set decoratieve kasten om haar werken tentoon te stellen, waardoor de kamer een persoonlijk tintje krijgt.

De Bird Hide is gelegen in het zuidelijke district van Hong Kong en de bouw ervan duurde ongeveer 4-5 maanden. Het ontwerp is gebaseerd op het idee om het interne uitzicht naar het raam te richten, om zo de balans tussen werk en privé te verbeteren en een aangename sfeer thuis te creëren. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021, een erkenning voor het creatieve en ingenieuze ontwerp dat zowel ervaring als vindingrijkheid weerspiegelt.

De Bird Hide is een inspirerend voorbeeld van hoe een woning kan worden ontworpen om optimaal gebruik te maken van het uitzicht en tegelijkertijd een harmonieuze en natuurlijke sfeer te creëren. Met zijn Japanse invloeden en aandacht voor detail is deze woning een ware oase van rust en sereniteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tommy Hui
Afbeeldingscredits: Copyrights to T.B.C. Studio
Projectteamleden: Tommy Hui
Projectnaam: The Bird Hide
Projectklant: Tommy Hui


The Bird Hide IMG #2
The Bird Hide IMG #3
The Bird Hide IMG #4
The Bird Hide IMG #5
The Bird Hide IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp